Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Соларни източници - фотоволтаици, нагревателни и др.

Подгряване на БГВ

<< < (4/5) > >>

Atanasko:
забелязвам, че водата във водопровода лятото е 19 градуса, към днешна дата - 7ми ноември, падна на 15, но вакуумните тръби днес за 2 часа я нагряха до 18 градуса. Имам датчик на температурата на водата във външния - соларния бойлер и там я следя.
Каква температура остава в соларния бойлер много зависи от консумацията, защото при всяко ползване на топла вода, в соларния бойлер постъпва студена от водопровода.

Atanasko:
препоръчвам го на всеки. Базовия комплект е 1300 лв. С подобренията - изолация, корекция на рамка и топлопредаваща паста идва към 1500 лв

juliang:
Ако беше качен на покрива за да пести място, бих го разбрал, ама ... защо си го качил толкоз нависоко? Да го духа хубаво студения вятър ли? Или да е по-удобен за почистване?
И като водосъдържателя е най-високата точка, как докарваш вода до консуматорите, като няма помпа? Щот тя топлата вода сама няма да слезе долу.
И как ще се бориш със замръзването ако една седмица вали сняг, мъгливо е и температурите са под минус 10 градуса?

Atanasko:
На покрива бих го поставил, точно над банята, ако беше позволено. Сглобяема къща е и производителя забранява да се товари покрива. Соларния бойлер е затворена система и създава налягане колкото получава, т.е.  от него получавам налягането на уличния водопровод. Има и по-евтин вариант - отворена система, но при нея наистина без помпа не може. През зимата ще видим дали и какви замръзвания ще се получат, заради тях съм опаковал бойлера допълнително с 5 см стъклена вата, фолио с мехурчета и опаковачно фолио върху тях. Остава да му направя кожух от винил, който съвсем ще изключи риска от намокряме. Тръбите са изолирани с три размера тръбна изолация, фолио с мехурчета и опаковачно фолио. Допълнително ще доопаковам тръбите с винил. Днес в не много слънчев ден от 16 градуса сутринта, следобед бяха 29. Останалото до към 55 си го донагрява вътрешния Ел. бойлер .

Номак:
"Има и по-евтин вариант - отворена система, но при нея наистина без помпа не може."
не е така,има топлопроводни тръби ,който транспортират топлото от единия край ,до другия край на тръбата..

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия