Както казах EDM, вече няма да споря! Само нещо да изясним. Повтарям се "мои набори забягнали навреме"! Навреме ще рече преди 1989та! Различно е от гастарбайтери. Ти очевидно по си запознат с тях!
Какви факти искаш, имена адреси? Сори, това са мои приятели и близки. Стига ли ти Швеция, Щатите, Гърция? Ти също не посочваш имена. Просто милиони били.
Ами в Гърция да се видим на живо, да пием по едно ципуро. Аз наемам къща в района на Мудрос лятото. Имам роднина в Ксанти (от забягналите някога), производител на узо.
Да си дойдем на приказката с двата стола. Аз стоя на стол между двата стола! Опитвам се да видя положителното и в двете системи, и да се възползвам от това. Бил си на запад, само отрицателно ли видя там 4 години та така усилено отричаш всичко? А караш, или караше москвич с емблемата на VW!
За Русия, аз харесвам руският народ, руската душа, аз се интересувам от руската история! Аз пея руски песни и си дрънкам на китара! За твое удоволствие ще кажа: когато Русия е станала царство с първият си цар Иван Грозни, Америка е била обитавана само от племена. Има ли смисъл да обяснявам разликата? Ти бил ли си с руснаци на маса, такива обикновени хора? Вероятно! Но защо нищо не споменаваш за тях? Забележи, до тук говоря само за руските хора! Но руската имперска политика не одобрявам, американската имперска политика не одобрявам!
Какво знаеш за времето на твоя аватар? За мен е странно това послание, и защо смени снимката на Путин със снимка на бъдещият Сталин? Може би ти ще обясниш на форумната аудитория!
Сега да обясня защо мисля че ти сам не си достигнал до това мислене! Казваш си на 34. Значи роден ок. 1986та. През 1989та настъпи псевдо демокрацията. Тогава си ходил прав под масата, и най малко още десетина години не си бил способен да направиш оценка на света като сегашната. Риторичен въпрос! От къде дойдоха тези знания, че видите ли било толкова хубаво някога?
Само да вметна, в онова хубаво време, годишно имахме право да получим от разработки до 1440 лв.+заплатата. Тя си вървеше работим не работим. Демек, мъчехме се да докараме нещо отгоре като добавка но толкова разрешаваха другарите. Без значение можеш или не можеш!
Сега ми кажи искаш ли да живееш в такъв капан, и кога успя да скъсаш два паспорта, тогава или сега?
Имах имот, наследствен, жена ми също, взеха ни го и ни набутаха в една панелка. По умните се развеждаха за да запазят поне нещо. Не е само това но стига толкова! Все пак възкръснах от пепелта на комунизмът и сега не се оплаквам.