Алви, путлеристите са трудни за просвета!
Дa,така е при освободените роби,тук в територията БГ вирее изключително Стокхолмският синдром с наклон и към този на Грийнъм Конъм,това е показател за ниско цивилизационно развитие! Както писах и преди според Кончаловски руснаците са още в 12 век,българите ,според мен са 2,3 века по напред в цивилизационният си път.
Рашките съм ги виждал по летищата,нагли,събират се на групички,пият водка от бутилките и гръмогласно коментират-подобно на роми в бгавтогари..... Никой не прави това на Запад!
Демокрацията бива въведена в България през 1879 г. Дотогава държавата ни не е съществувала, и въпреки резкия преход, това става без сътресения, и една прилична форма на демокрация се установява трайно в страната
.
След около 20 години подобно става в Русия,.тя също има възможност да се превърне в демокрация, но такава форма на управление е толкова неприемлива за масовия тип мислене
в страната, че след по-малко от година държавата се разпада и властта попада в ръцете на престъпната групировка, която е най-добре организирана. Относително мекият
авторитарен режим на царя е заменен от тоталитарен...Друга подобна тенденция се появява и в ислямският свят, близо половин век след световните войни.-така наречената Арабска пролет. Според Хънтингтън там има възраждане на
Исляма,да речем нещо подобно на Реформацията в Европа започнала през 16 век.
Макар че,според мен САЩ сами си натресоха конфронтацията с чалмите,първо с критиките си къмпрозападният Пахлави в Иран...
След урока !...
.
И после Арабската пролет изкуствено беше инициирана от Запад,с цел разпадане на диктатурите в ислямският свят!
.
Изводите оставям на вас....от трите посочени случая,само в Бг е създадена демокрация с парламент и трите власти на Монтескьо-това с Търновската конституция,после след болшевишката окупация/1944 г./ се срива всичко.....
Философия на свободата
https://www.youtube.com/watch?v=Aw4NpfkjmhQ&t=3s Историята на Философия на свободата започва през 1992 г., когато книгата е издадена в Русия. Руският издател споделил с автора, че
малко хора в Русия познават същинското значение на „собственост” и „данъци”. Тогава Скуланд пише кратко описание на философията, представена в книгата му