Тук чета всякакви абсурдни оправдания за наличието на тези бездомници, че било техен избор, че били мързеливи, неудачни и т.н. Кой луд иска да живее на улицата? Това са хора принудени от обстоятелствата, а те са много. Те не са там за плашило на инженерите, да си опичат акъла, да работят по-усърдно и да създават технологии, щото видиш ли ги чакат палатките. Ма що за идиотско обяснение и кого си мислите, че ще убедите? Да не мислите, че насреща ви стоят дебили?
Статистиката показва, че всяка година в САЩ бездомниците се увеличават с 20%. Да, не е приятна новина, дори и за мен - върлия критик на колониалното управление, но това е обективната реалност и причините на мен са ми известни.
Щатите, докато ограбваха света чрез наложената си насила валута в световната търговия /защо при всяка международна сделка ще се ползва валутата на 3-та страна, която да печели от тази сделка?/бяха добре. Появи се Путин /моят идол - поклон, поклон
/ и промени правилата на играта. Много голям световен оборот вече се върти не в долари. Кадафито беше убит заради отказ да търгува либийския петрол в долари, Садам Хюсеин също. С Путин не им се получава, защото руския мускул е по-голям и кърши вратове.
Полека-лека света ще се отърси от паразитиращия долар и край на играта на САЩ. Не американците създават иновациите, а парите които те имат да платят на иновативни хора от целия свят, откраднати от всяка сделка в долари. Илон Мъск не е американец, не са и много други знайни и незнайни гении. Изключителността на американците се състои в това, че знаят как и на кого да платят, че да лидерстват, чрез технологиите.
Очаква ги съдбата на Съветския съюз. Както каза Путин в оня дешния инономически форум:
- Основният проблем на всяка империя е, че от позицията на силата се решават всички проблеми - този ще купим, този е наш ще убедим, на тоя ще му обещаем1% за сделка със самолети, но после нищо няма да му дадем
, и накрая се струпват толкова много проблеми за решаване, че те не са в състояние да решат. Така се разпада империята. Това ги чака и тях.