И "належащата причина" е ... връчване на медал?!? Не могат да му го пратят по пощата, или да му го връчи посланика на РФ в България?
Следващия път ще знам - резервация на Халкидики е належаща причина да напусна страната...
Оп, оп, оп.....въпреки, че си "юрист"
, явно си забравил, не се и съмнявам
, че в българското наказателно право има презумпция за невиновност, т.е. всеки е невинен до доказване на противното и то с
влязъл в законна сила съдебен акт.
А според конституцията и европейските директиви, хартата за правата на човека, която нашата държава е ратифицирала, всеки има право на свободно предвижване и не могат да му бъдат ограничаване тези права. Това, че си подсъдим, не означава виновен, казах го по-горе - презумпция за невиновност. НПК налага ограничения на тези права, но не винаги или и дори приложени, то те могат да бъдат отменени, както писах в предния си пост. Тук не става въпрос дали на теб ти харесва това или не, видимо не, но закона и твоите предпочитания не винаги съвпадат.
Тоталитарно ти е мисленето, да знаеш.
Като се бараш от големите "демократи", какво е това мислене да се ограничават права на човек решил да пътува по свой си повод, дори да го награди не Путин, ами ако ще и извънземните. Негова си работа на решилия да пътува, да си ходи където си ще. Мярката за процесуална принуда има за цел да обезпечи присъствието му в процеса, а не да му ограничава правата въобще.
Друг е въпроса, дали въобще ще бъде признат за виновен. Според мен, спрямо това с което съм запознат, обвинението му е скалъпено по поръчка на американското посолство и за страх и назидание на всеки, които се опита да слави блъгаро-руската дружба.
Бас хващам, че ще бъде оправдан! Готов ли си да се обзаложиш? Нека си ходи човека да му връчват какъвто медал си иска. Това му е кефа или каузата, нека си го прави или съответно се бори за нея.
Нещо бягаш от правната страна на въпроса и даваш някакви дурашки примери.
Като се възмущаваш от такива хора, дето ходят в руското посолство и Русия, не забравяш ли другите, дето си изтъркаха обувките да ходят в американското посолство и Белия дом, по същите "патриотични" причини? Те не са ли за съд и проверка, дали не са изменници на родината?