Това ли е истината- хахахахаха... определено успя да ме разсмееш!!! Определено лъжата в България я имаме за спорт. Покрай няколко истини набутваме купища мръсни лъжи, които обявяваме за неоспорими факти. А най-много съжалявам, че от речника ни изчезнаха думи като: чест, достойнство, срам и т.н. Прочетох статията по диагонал, защото след прочитането на две изречения на мястото на което спирах ме обхващаше гняв и ярост. Например енергетиката... я ми кажи колко централи сме имали преди 1944г. и колко след? Колко села и малки градчета са били осветявани от електрически крушки? 400 КВ връзка с СССР не е била за да ни крадът тока, а за да захранят енергийният пръстен на България ако се случи нещо непредвидено и падне. А относно газовата връзка съм съгласен... даже имам предложение: Да отрежем всички тръби свързани с Русия и да се откажем напълно от руския газ, хак да им е, направо ше им разбием икономиката на пух и прах А ние ще купуваме само демократичния американски газ... направо приказка Въпроса е колко ше изкараме, но това не е важно... важното е да съсипем икономиката на Русия!!! Относно образованието преди 1944г. мисля, че няма нужда да обяснявам. А пък развитото селско стопанство преди 44г. съм съгласен да се върне (с Белчо и Сивушка), защото СССР наистина го съсипа... докараха ни трактори и селскостопански машини. А как хубаво си вършеехме житото на мегдана преди това Как хубаво орахме нивите със споменатите вече Белчо и Сивушка... ееех идилия!!!
Много ти е къса паметта!
А забрави ли 89 -90-91 година в каква Цвето музика се беше превърнала България и не само тя.... Два часа има ток, два часа няма. Демек два часа събираш топлина около реотана, следващите два часа ги отдаваш в стаята.
Да не говорим тези трактори, комбайни и камиони дето ни ги доставяха руснаците постоянно се чупеха и висяха по-нивите и къри щата по-седмица две че и повече за части, реколтата никога не се прибираше на време, да не ти споменавам от колко механизатори и колко поддържка имаха нужда машините за да вършат някаква работа. И за пилеенето на зърно да не ти споменавам. Сега същите землища се обработват с 5 пъти по-малко машини и 10 пъти по-малко хора! Ама не се вижда това..........
Спомням си последните месеци от казармата 90 година ни бяха изпратили да помагаме в Хасковска област за прибиране на реколтата от жито. Тя като тръгнеше тая комбайна и половината от зърното оставаше по-земята. Бяха поканили един холандец за консултант по-капково напояване на лозята в едно ТКЗС. Човека като дойде, още първият ден му дигнаха кръвното и постоянно ходеше изнервен за нескопосаната работа и остарялата техника. накрая на човека не му издържаха нервите и на 10 ден си хвана самолета и си замина, даже не си взе обещаните от ТКЗС-то консултантски премии. Та Председателя с една чупена УАз-ка го гони чак до Пловдив за да му навре парите в джоба. Човека след това ги раздал на циганчета от някаква махала. Такава мълва се чу!!!
За газта да не ти споменавам! Че ще стане ......... мазало!
За прословутият енергиен пръстен, да не отварям приказка че ще осъмнем. Само си спомням как бяха закупили два огромни генератори за реактивна мощност за компенсиране на Косинус Фи на този недовършен пръстен и понеже накрая се оказаха ненужна покупка стояха над 20 години на една ЖП-гара и събираха ръжда докато не ги нарязаха за скрап. Даже и на арабите не можаха да ги пробутат. Ама ко` да ти разправям!? Дето има една приказка, комунист, фашист и прост човек, оправия нямат....... в един кюп, сами се давят!