Справочници, схемотехника, теория > Химия за начинаещи
Менделеев сънувал периодичната таблица
mito_kupona:
Никой не отрича науката, като цяло, но има определени области на науката, които куцат, основата им е грешна, това е проблема, особенно физиката има и други. Според мен не е правилно да се измислят хиляда частици и да се „регистрират“ по някакви косвени начини, частици, който никой не е виждал и скоро няма да види, а дали някога ще види, частици който имат „спин“, ляв или десен, как го определят, като не ги виждат не знам.
Науката твърдеше, че в космоса няма нищо вакуум, ама нищичко, и космически прах, но напоследък се заговори за тъмната енергия. Добре, тогава как се разпространяват радиовълните, трябва да има някаква среда, за да се разпространяват при радиовръзка в космоса. Направете аналогия с водата, как се разпространяват вълни и в космоса е същото и тази среда в която се разпространяват тези радиовълни е ефира, елементарна логика, не може да няма нищо в космоса. Доста от свойствата на ефира, са известни.
Той е вещество, много финна субстанция, от него е изградена материята и той окзва налягане върху материята, за да не се разпадне пак на ефирни частици, има плътност по-голяма от тази на въздуха и други.
В ЦЕРН търсят първичната частица, х-бузона и именно за това е създаден, а този х-бузон е именно ефира. Напоследък нещо не им излизат сметките по модела, които са създали и значи, че този модел е грешен, фундамента е грешен, това се опитвам да обясня. Така, че Монти едни от най-добрите учени се занимават с търсенето на ефира.
Та ние още не знаем, какво е електрически ток, дали е електрически, дали е магнитен ток. Лично за мен най-логичното обяснение за ток е на Ед Лидскалнин, защото той следва космическите закони.
https://www.youtube.com/watch?v=DxntHp7-wbg
Радико:
Монтанаре, монтанаре писна ми от твойте глупости. Достоверността на един модел се определя не по това какво обяснява успешно а по това какво не може да обясни.
Модела който защитаваш ти не може по никакъв начин да обясни нито механизма на гравитационното ПРИВЛИЧАНЕ нито на магнитното ПРИВЛИЧАНЕ нито на електростатичното такова
Повтарям МЕХАНИЗМА не описанието им. Изчел съм 728 килограма книги по въпроса. И никъде не срешнах обяснение. Е са в момента се топля с част от тях, че за друго не стават Та поради тези причини твоя модел става само да го завреш там от където излиза оригинала на нарицателното което използваш за "моя" нашия модел.
montanar:
Копонджията - спрямо това де изписа смятам че в главата ти е каша та каша..... омеша ги нещата толкова много че накрая почнах да давам заето ....
Ако държиш ш разбридам глупостите които изписа ама нема да се въздържа и от цинизми а шефа предупреди да внимаваме......
Радико - радвам се че ползваш книгите по най добрият за теб начин!
Радико:
Знаеш ли аз КНИГИТЕ ги ползвам по предназначение. книгите също ги ползвам по предназначение. Знае ли човек, като пораснеш и поумнееш може би ще почнеш да правиш разликата между двете неща. На твойте години и аз мислех като теб. Ама сега мисля и виждам по друг начин.
Михаил Кузмов:
Сега, аз ще разсъждавам на ум, а вие четете! :o После ще формулирам въпрос.
Менделеев е поставил преди водорода, нютоний, демек ефира. Само че, не е поставил число под него. Значи и на него не му е било ясно нещо. Предполага се че този ефир е "обвивка" на всичко. С една дума, ако няма ефир всичко се разпада на.... какво? Аз пък и вие пиете водород, в състава на водата всеки ден. Следователно пиете и "обвивката"! Нещо като, да ядем шоколад с опаковката ;D! Изобщо в този ред на мислене, може да се продължи дълго!
Поне за сега, се налага да приемем вселената за безкрайна. От тук следва безкрайност на ефира. Ако обаче има край, има ли отвъд, и какво има там?
Не намирам смисъл от подобно разсъждение, поради ограниченост на човешките възможности! Създадени сме да "виждаме" до тук, останалото е само излишен напън без резултат! И ако има нещо което да надникне отвъд, то е само РАЗВИТИЕТО на науката, колкото и да се мъчат някои да отричат с мозъчни напъни!!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия