Справочници, схемотехника, теория > Химия за начинаещи

Менделеев сънувал периодичната таблица

<< < (13/32) > >>

Радико:
Ха Ха Ха не че нямаш намерения
Нямаш думи, нито думи нито доводи. Защото в тази насока твоята хипотеза "щот не заслужава да се нарече теория"  е лигически издържана точно толкова колкото теорията за плоската земя.

технократ:

--- Цитат на: EDM electronics в Март 22, 2021, 07:02:41 pm ---Технократе, за 50 -годишен ми се виждаш доста инфантилен, неук, магарешки инат и дебилизиран. Моите постове са пълни с аргументи, логични и изчерпателни. А по отношение на теорията и практиката срещу мен да бягаш, няма да ме стигнеш. Не е нормално на твоите години да си нямаш на представа какво е DHL, да не си поръчал поне едно нещо от сайт, да не знаеш какво е дебитна карта и какво е кредитна, да не правиш разлика между електрожен и оксижен. Имам чувството, че живееш някъде в гората или си от някоя циганска махала. То мангал да беше, досега щеше да разбере.

Докато ти не знаеш какво е аргон, аз правя студена аргонова заварка - хал, хал хабер си нямаш, мухал с мухала ти, откакто си в тоя форум не си показал, да можеш дори нещо елементарно, а си седнал да опонираш с такива, които имат практика с вся и всьо.

--- Край на цитат ---

Ти си неук, аз много по добре разбирам нещата от маргинали  като теб. Ти на елементарни неща зацикляш, като латерна, пък и в практиката също ще си същият галош ;D Ти сигурно и тоя монти сте един и същи с два ника ;D

Радико:

--- Цитат на: EDM electronics в Март 22, 2021, 10:05:27 am ---
Когато се долепят подковата и основата на Ледскалнин, те не се залепят никога без да се пропусне електрически ток. Токът преориентира електроните и понеже се получава затворена магнитна верига, всеки електрон поддържа посоката на въртене на съседните от другия атом да се върти с такава посока, че да се привличат, докато веригата е затворена - това е конвенционалното обяснение на примера с Ледскалнин.

Същото е при простата електрическа верига - батерия, крушка и ключ. Докато не се отвори ключа, ток ще тече, докато се изтощи батерията. При атомите, "батерията" която върти електроните никога не се изтощава - следователно при тая верига теоретично  "крушката" никога няма да угасне. Така или иначе някога ще угасне, под въздействието на външни фактори върху "ключа" - магнитния затворен контур. Това е стареене, външни магнитни полета, атмосферни условия и т.н.

Няма тук извънземни другари и другарки, няма...  :D

--- Край на цитат ---
ЕДМ забелязвам един дребен пропуск иначе съм съгласен с теб:
При електрическата верига в примера батерията ще се изхаби защото имаме консуматир, крушката преобразува електрическата енергия в друга. Докато при въпросната магнитна верига няма консуматор. Никой не го е проверявал, но след 20-30 или повече години котвата ще се отлепи все някога, точно както и батерията ще спадне все някога ако не се включва крушката.

mito_kupona:
     Уважавам всички мнения, които са просто недоказуеми теории и хипотези, както и моята гледна точка, за сега. Електрона е измислен от Едисон в началото на 20-ти век, а дали се движат „електрони“ или някакви микромагнити или нещо друго в магнитопровода на Ед Лидскалнин, никой за сега не знае, защото всички опити за обяснение, са хипотези и теории.
      Ако няма ефир или етер, всички атоми, молекули, всичко материално ще се разхвърчи на съставните си части, защото той-ефира, етера създава налягане, което удържа материята във вида в, който се намира.
      Когато се доближат два силни магнита с едноименните им полюси, се усеща сила, която не им дава да се залепят един за друг, какво е това според вас теоритиците, „електрони“, заблудени „кварки“, „позитрони“ или нещо друго. Не приемам дежурния отговор „ това, са „магнитни силови линии“, добре силови линии, но от, какво са изградени? Според някой нестандартни физици именно това е ефира, етера, ние не можем да го видим, но виждаме зоната в, която действа между магнитите. Той е вещество от, което е изградена материята и затова Менделеев го е поставил в челото на своята таблица и го е нарекъл Нютонний.
      Докато тествах моя „хранител на вечно движение“, понякога ми пречеше и се налагаше да го местя от време на време на различни места в стаята , и да го слагам в различни положения, прав, легнал, и така установих, че с него може да се матеарилизира вода във вид на облаци, може да се влияе на времето на локално ниво. Продължаваам да изследвам този процес и все повече се убеждавам, че заключенията ми, са правилни, имам и свидетел на някои от успешните експерименти. Повече информация по тази тема не мога да дам, мога да отговоря на някои от интересуващите се на лични.

VITAN:
Колеги, може ли поне за 1 нещо да се разберем?
За форумната терминология.
Ефир - място, където се разпространяват радиовълни.
Дълбоко под земята вече няма как да е ефир.

Или винаги да мешаме етер, ефир, кефир, кампари, калвадос
- кой каквото пиене харесва, него да надига.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия