Справочници, схемотехника, теория > Химия за начинаещи
Менделеев сънувал периодичната таблица
mito_kupona:
--- Цитат на: VITAN в Март 22, 2021, 11:47:10 pm ---Колеги, може ли поне за 1 нещо да се разберем?
За форумната терминология.
Ефир - място, където се разпространяват радиовълни.
Дълбоко под земята вече няма как да е ефир.
Или винаги да мешаме етер, ефир, кефир, кампари, калвадос
- кой каквото пиене харесва, него да надига.
--- Край на цитат ---
Ефир го наричат руснаците, а на запад го наричат етер, а всъщност става въпрос за едно и също нещо - неуловимо, несъществуващо, но е навсякъде..... ;)
Радико:
--- Цитат на: mito_kupona в Март 22, 2021, 11:59:02 pm --- Ефир го наричат руснаците, а на запад го наричат етер, а всъщност става въпрос за едно и също нещо - неуловимо, несъществуващо, но е навсякъде..... ;)
--- Край на цитат ---
Ясно е, че стсва дума за едно и също нещо, но мисля, че трябва да се обърне внимание и на факта, че не става дума за само едно нещо поне две трябва да са защото до сега въпреки многобройните експерименти никой не е уловил каквато и да е връзка между магнитно поле и гравитационно.
Много ме заинтригува със експеримента си. Би ли споделил със мен, дали на лични, дали някъде другаде, имам почти всичко май само телеграм не съм качвал.
Ksurnev:
Тъй да се каже, "хруПна" ми нещо вглавата, и го споделям веднага.
Може ли снимката на торпедото да демонстрира как фотона е хем вълна, хем частица.
Представете си, че фона на снимката е Етер, торпедото е Фотон, а следата е Вълната от движението на фотона.
Как ви се струва?
VITAN:
Ksurnev, много си хрупкав 8)
Добро попадение 8) Супер си е.
Само дето някой трябва да вярва в съществуването на Етера.
А аз по-вярвам на хипотезата, че фотона и неутриното са едно и също.
Само, дето са засилени с различна скорост:
- фотона: с
- неутриното: 1,618*c
И неутриното количествено е в пъти, пъти, пъти повече...
dymelsoft:
--- Цитат ---Всичко това което си написал се основава единствено на предположения и хипотези. Нищо повече. Започнало е със допускането изказано от една жена астроном, че има множество звезди направени като по калъп светещи еднакво. Не си мисли, че имам нещо против жените. Просто обръщам внимание на този факт за да се досетиш, че съм малко по навътре в нещата от колкото предполагаш. И понеже всичко това са недоказуеми предположения съветвам те да се съсредоточиш върху малко по малките по мащаб неща. Примерно върху ЦВЕТЪТ на фотоните. Щот според твоята смехотворна хипотеза червения фотон трябва да е голям 630 нанометра което ще го преглътна някак си обаче според небесната карта от твоя линк ще трябва да приемем, че има фотони с големината на орех, на ябълка, на диня даже. И кат си пусна радиото на Дарик или на Zrock и то започва да лови фотони със големината на футболна топка. Баси смехотворната хипотеза, Фотони!!!!
--- Край на цитат ---
С това направо ме уби. Честно. Толкова не се бях смял отдавна. Особено за "размера" на фотона. Пък и как го свърза с дължината на вълната този размер... яко. За първи път разбирам, че елементарните частици имали размер при това различен. Сигурно в едно езеро малките вълни с висока честота се получават от малки молекули вода, а големите вълни с ниска честота от големи молекули. ;)
Сега сериозно. Без значение е факта, че елементарна частица или каквото там е с определени характеристики и свойства и наречена фотон /можеше да се казва и нещо друго/ е описана чисто теоретично (чрез математичен модел). Важното е, че в последствие е доказано нейното съществуване експериментално от Артър Комптън и по-късно с опитът на Боте и Гайгер. Благодарение на тази теория към днешна дата имаме практическо приложение във фотохимията, компютърната томография, лазерна индустрия, комуникации и мн. други. За какво ми е теория базирана на празни приказки и предположения, без каквито и да било доказателства (поне една формула измислете, която да описва вашите теории) и най-вече създайте експеримент, който недвусмислено да доказва изведените емпирично от вас доказателства. За ваше сведение всички изведени до момента формули базирани на приемането на теоретичната частица с име "фотон" са перфектно приложими в съвременните оптични мрежи и не само.
П.П. Приканвам всички, които отричат сегашните теории с фанатичен плам и писане на хиляди редове безмислен текст (пълен в повечето случаи с персонални обиди и на моменти абсолютно изпростяване), използвайте тази енергия за доказване на вашите хипотези със съответни формули. Изведете математическите модели на вашата теория, докажете я и със сигурност, ако сте прави ще бъдете следващите лауреати на Нобел. Никаква конспирация и тям подобни няма да спре каквато и да било теория, стига същата да има своето практическо приложение. Успех. Другото е идиотизъм на ниво "технократ".
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия