Справочници, схемотехника, теория > Химия за начинаещи

Менделеев сънувал периодичната таблица

<< < (15/32) > >>

технократ:

--- Цитат на: dymelsoft в Март 23, 2021, 11:59:15 am ---С това направо ме уби. Честно. Толкова не се бях смял отдавна. Особено за "рамера" на фотона. Пък и как го свърза с дължината на вълната този размер... яко. За първи път разбирам, че елементарните частици имали размер при това различен. Сигурно в ендо езеро малките вълни с висока честота се получават от малки молекули вода, а големите вълни с ниска честота от големи молекули.  ;)

Сега сериозно. Без значение е факта, че елементарна частица или каквото там е с определени характеристики и свойства и наречена фотон /можеше да се казва и нещо друго/ е описана чисто теоретично (чрез математичен модел). Важното е, че в последствие е доказано нейното съществуване експериментално от Артър Комптън и по-късно с опитът на Боте и Гайгер. Благодарение на тази теория към днешна дата имаме практическо приложение във фотохимията, компютърната томография, лазерна индустрия, комуникации и мн. други. За какво ми е теория базирана на празни приказки и предположения, без каквито и да било доказателства (поне една формула измислете, която да описва вашите теории) и най-вече създайте експеримент, който недвусмислено да доказва изведените емпирично от вас доказателства. За ваше сведение всички изведени до момента формули базирани на приемането на теоретичната частица с име "фотон" са перфектно приложими в съвременните оптични мрежи и не само.

П.П. Приканвам всички, които отричат сегашните теории с фанатичен плам и писане на хиляди редове безмислен текст (пълен в повечето случаи с персонални обиди и на моменти абсолютно изпростяване), използвайте тази енергия за доказване на вашите хипотези със съответни формули. Изведете математическите модели на вашата теория, докажете я и със сигурност, ако сте прави ще бъдете следващите лауреати на Нобел. Никаква конспирация и тям подобни няма да спре каквато и да било теория, стига същата да има своето практическо приложение. Успех. Другото е идиотизъм на ниво "технократ".

--- Край на цитат ---

Мислиш че като пишеш големи фермани си много умен. Напротив, доказваш колко си скопен умственно ;D

dymelsoft:

--- Цитат ---Мислиш че като пишеш големи фермани си много умен. Напротив, доказваш колко си скопен умственно ;D
--- Край на цитат ---

Това ли измисли, като аргумент. Много е добро за нивото ти. Наистина е покъртително.

П.П. За твое съжаление смятам, че форума не се нуждае от такива плоскоумни индивиди, като теб, не че си единствения.

montanar:
Димел, заеби ..... подобни идиоти нямат оправяне ..... нека си пеят мантрите - ни топло ни ладно е от това .....
Не е да не знаеш колко малоумници с прекалени амбиции има - и аз изпаднах в ступор като прочетох на Радико глупостите, за това и вдигнах байрака .....
Технократа отдавна е ясно че е глупак ама поне Радико създаваше малко по-добро впечатление ........
Ама ко и създаваше - ако тръгна да се сещам колко бредня и той е ръсил .......

Радико:
Димелсофт радвам се че си се посмял от сърце сега обаче ще можеш ли да ми отговориш на един въпрос пък после може да се посмеем заедно. Значи взимаш една машина за тренировка на тенис такава дето изстрелва топки. Слагаш и една плоскост на 10 м. от нея така, че да е под ъгъл спрямо траекторията на топките и  започваш да я обстрелваш. Всички топки които ударят плоскостта ще отскочат в една и съща посока това в случая е отражение а аз говоря за пречупването на светлината, но примерът е сполучлив и за пречупване  иначе ще е по сложен и с повече писане. Та всички топки които по закон се движат с константна еднаква скорост се пречупват еднакво и тръгват в една посока след удара. Сега ми дай пример как така топка която е лилава ще тръгне в различна посока от топка която е червена а някъде в средата между тях ще тръгне топка която е зелена. Може и със песъчинки да си го представиш и със зелки да си го представяш не се получава и със фотони не се получава значи севтлината не е фотони. Обяснението на светлината със фотони не може да обясни този факт. Смях братче смях.

montanar:
Завалията сам си отговаря и сам си се смее че не схваща :D
//ш те изчакам да се окашмериш още пък може и да ти обясня.....//

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия