Справочници, схемотехника, теория > Химия за начинаещи
Менделеев сънувал периодичната таблица
dymelsoft:
Радико, чудесно. Става и забавно. Сега нека да добавим едно малко условие в твоята задачка закачка :). Какво ще кажеш тези топки които изстрелваш да се въртят с различна скорост, и за да е по интересно червените ще се въртят с точно определена скорост а сините да речем с друга. Ха познай, какъв ще е резултата?
Пояснение: цвета на топките всъщност се определя от тяхната ротационна честота (скоростта на въртене).
Радико:
--- Цитат на: dymelsoft в Март 23, 2021, 08:16:38 pm ---Радико, чудесно. Става и забавно. Сега нека да добавим едно малко условие в твоята задачка закачка :). Какво ще кажеш тези топки които изстрелваш да се въртят с различна скорост, и за да е по интересно червените ще се въртят с точно определена скорост а сините да речем с друга. Ха познай, какъв ще е резултата?
Пояснение: цвета на топките всъщност се определя от тяхната ротационна честота (скоростта на въртене).
--- Край на цитат ---
Ооо отдавна съм го познал резултата обаче ти пропускаш нещо друго. За да ти излезе сметката топките трябва да проявяват интелигентност и да се въртят винаги в ревнина перпендикулярна на плоскостта която ги отразява защото във тримерното пространство нали се сещаш различните сфери в колко много равнини може да се завъртят. А пък ако приемеш, че всеки цвят има строго определена ориентация на въртене то тогава големината на пречупване за отделните цветове ще се променя при промяна на ориентацията на плоскостта. Не не се получава.
montanar:
Опаааа - имаме проблем - нема как определяме ориентацията :P
А дали изобшо е ориентация?
Радико:
--- Цитат на: montanar в Март 23, 2021, 08:44:06 pm ---Опаааа - имаме проблем - нема как определяме ориентацията :P
А дали изобшо е ориентация?
--- Край на цитат ---
Успокой се малко преглътни и се опитай да пишеш смислено знам, че не е лесно когато изпадаш в амок от това, че ти липсват каквито и да е доводи но....
dymelsoft:
--- Цитат ---Ооо отдавна съм го познал резултата обаче ти пропускаш нещо друго.
--- Край на цитат ---
Да пропускам нещо, но не мисля че е в полза на твоите разсъждения. Преди това ще усложня задачата с още условия. Нека тези "топки" бъдат с размер клонящ към нула, тяхната честота на въртене или трептене бъде 612,5THz ( 490nm възприемани от нашия зрителен орган като зелен цвят) и скоростта на движение на всяка топка е близо до 300000 км/с, според теб отклонението/пречупването в каква степен ще зависи от различната равнина в пространството в този случай и в каква степен от честотата.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия