Михаил Кузмов,
ти като представител на антикомунистите и вероятно потомък на български фашисти, ще ти разкажа моята семейна история за малко преди 9-ти септември 44 г., ти прецени кой повече пострадал - ТИ от КОМУНИЗМА, или моето семейство от ФАШИЗМА:
Баба ми е била тогава непълнолетна, но понеже алтернативата на фашистката власт напверемето са били комунисти, младежта се е увличала от забраненото и героичното, също както теченията на хеви металите по време на соца. Та помагала е на партизани - носила им храна, пренасяла съобщения, като съвременен ЖСМ. Използвали са я, защото е дете и не е будило съмнения у фашагите.
Но все пак един ден я р азкриват и директно в стария Сливенски затвор. Започнал денонощен бой и изтезания. Изтезанията се изразявали в набиване на горещи кибритени клечки под ноктите на едно дете и заливане със студена вода през нощта. Впрочем всичко това е описано и в една книга за историята на града по това време.
От боя и увреждат гръбнака и едната тазобедрена става. Цял живот баба ми е била инвалид от непълнолетието си, следствие правораздаването на фашистката власт срещу която още тогава осъзнавайки или не, се е борила, чрез комунистите, като им помагала.
След 9-ти септември баба ми е инвалид с пенсия на борец против фашизма.
Друг път ще ти разкажа, какво ми е разказвала за разстрелите на фашистите, колко хора са избили без съд и присъда след 9-ти. Да, след освобождението комунистите им го върнали подобаващо, но убиъствата са в полза на фашизма. За това има достатъчно данни за броя на убитите от едната страна и другата. Та преди народен съд е имало фашистки съд, който е правил същото.
Ето защо комунистите са постъпили така. Звъни му на вратата на фашагата, той излиза и разстрел от упор, точно в главата. Ако на твоята жена, майка или баба и строшат гръбнага, и набиват клечки в ноктите и я изтезават, ти как би отвърнал? Аз бих не с разстрел, а жив ще го дера, като лисица!
Цюл живот баба ми се влачеше с бастун, да взимала е пенсия, но тя не може да компенсира вредите, нанесени още от детска възраст. Каналите в ноктите й никога не зарастнаха и си личаха, като дъмга. Напомняха й всеки божи ден за ужаса, който са и сторили фашистите. Съжалявам не е жива - щях да ти заснема ръцете и, да ги видите "демократи" антикомунисти.
Ти прецени колко си бил пострадал от комунистите, като ти дали работа в престижен институт, да си клатиш краката по цял дени ида ти плащат по 470 лв. на месец, което се равнява днес на 4 700 лв. или това е 1 350 евро - заплата по-голяма от това, което ти плащали французите на гурбета, да им миеш кенефите.
Та като ми се оплкаваш колко си пострадал, е добре да знаеш и другата страна на монетата. Ако не бяха тия комунисти, да си съхраниш здравето от малкото работа тогава, отдавна щеше да си в друго измерение сега, при друг режим, като днешния.
Айде със здраве и гледвай много да не ти знае устата!