(или как се живее като куче в САЩ)
VITAN, гледал съм много блогери на тема доходи и разходи в САЩ.
Този цигански евреин казва истината, точно така е.
За екзистенц минимума в САЩ на един работещ човек са му необходими 2 500 $/месец, включая най-мизерната квартира, каквато само малка част от циганите живеят в България, с много малка квадратура под 20 кв/м и храна от най-евтината за най-бедните хора.
Ако имаш семейство екзистенц минимума е 5 000 $/м. Това е приход при който животът ще се заключава само от работа вкъщи и децата да не са гладни. Ставаш роб на "демокрацията".
Ако си чекибоец и си решил да си останеш такъв, 5 000 $ ще ти стигнат и то тази сума се изкарва, ако караш камион, като остарееш и станеш 50 г. дъртак, чак тогава да мислиш да създаваш семейство, но мъжкото ти достойнство ще сочи по-скоро 6:30 ч. и с тези пари ще трябва да плащаш на комшията да ти прави деца.
Това е истината за емигрантството в САЩ другарки и другари. Разбира се има и изключения, но те не са потвърждение на статистиката.
Имам приятелско семейство емигрираха в САЩ преди 5 г. Те потвърждават гореказаното. Имат 1 дете, но мъжа работи на 3 работи, за да покриват разходите и да спестяват някой лев. Той ми каза, че почти не вижда семейството си, защото постоянно е на работа - от тъмно, до тъмно. Ако на това му викат свобода, то робът на това му вика робски начин на живот. Да, свободен си да избираш - дай най-ценното от живота си "времето", за да си спечелил някой лев, който на един 50 г. дъртак не виждам за какво ще му трябва, освен да му ги харчи после снахата или зетя.
Той се изгърбил какаваняка му с какаваняк, после чуждия да му ги харчи - браво, много умно. Един мой познат се ожени за една булка втора употреба и 7 г. по-голяма от него, защото имаше наследствени пари и имоти. Той не е работил цял живот, само едене и пиене и чесане на пъпа. Викам ще има край тая работа, защото режеха клона на който стоят. Дядо й бил златар и лихвар още преди соца. Тия двамата "наследници" изядоха и изпиха де що има и се свряха в едно малко апартаментче, но и без доходи. После моя познат я изостави, защото свърши чесането на пъпа. Сега е в Германия, работи на дърти години. Много се оплаква, не му било лесно, като преди, прилича на изпаднал германец.