Самия курс като абсолютна стойност - не, но тренда на курса в рамките на определен период дава ясна представа накъде отиват нещата.
А йената не е девалвирана никога от въвеждането й през 1871 година, затова и абсолютната й стойност е толкова ниска. Дори това че е от страната на загубилите през ВСВ не е било повод да махнат няколко нули. За разлика от ... сещаш се от кой... дет и във войната победиха, и сега са цветя и рози...
Толкоз за тъпата система...
Пак ти казвам - тъпа система си.Никъде в моя пост не се е съдържало изказване, което да бъде оборено с "тренда" на руската валута.
Просто приказваш несвързани неща, да имитираш някакви познания.
Посочи ми, къде в моя пост приляга да ми противопоставиш "тренда" на обмена на рублата?
Имаш навик, характерен за ония, които като няма какво да противопоставят, изместват разговора в друга насока, беликм в нея се наложат. Но нали си разбрал - аз аванта не пускам, бия през пръстите...
И "тренда" както ти си мислиш, също не е показател за състоянието на покупателната способност на населението и стандарта на живот. Тренда определя посоката на търговията, а тя дали е възходяща или низходяща влече други последици. Ако тренда е отрицателен се повишава търговията - износа на стоки, така че не е загуба, напротив салдото износ/внос е положително - от там идва печалбата на една държава. И доказателство за това е ръстът на руската икономика в условията на безпрецедентни санкции и СВО. Този тренд устройва руската икономика, дори китайците често умишлено понижават тренда, като обезценят валутата си.
Хал, хал хабер си нямаш другарю либерал....