Алтернативни енергоизточници > Testatika, електростатични генератори
Летателен апарат на база непознат високоволтов принцип
alvion:
--- Цитат на: VITAN в Януари 26, 2022, 01:23:14 pm ---
--- Цитат на: epwpixieq-1 в Януари 26, 2022, 11:18:21 am ---Тесла няма нищо, абсолютно нищо, общо с предаване на енергия по въздуха.
--- Край на цитат ---
Ти да видиш! И как стигнахме до тоя извод?
--- Край на цитат ---
Здравейте, доколкото съм чел книга ОТ ТЕСЛА там на чист старовременен английски диалект пише с две думи следното: Тесла измисля и изобретява и тества еднопроводна система за предаване на ел.енергия по един проводник от генератора до консуматора. Второ също подробно разказано и описано от ТЕСЛА в книгата - възприемаме Земята все едно е един (много добре проводящ еднопроводното електричество) метален глобус или малко метално топче съчма с ниско омическо съпротивление т.е. идеален проводник, почти без загуби се предава енергията през Земята в която и да е точка на земного кълбо.Изводи енергията Тесла в неговата система се е предавала през заземяването, кабела на земното по принцип на еднопроводно предаване на енергията, който той сам е измислил и дори патентовал надлежно, не само проверил и доказал практически. Ако бяхте изгледали клипа танка е свързан към дрона в небето с тънък кабел по който се предава енергията към двигателя на дрона и тоест тоя дрон може да се рее постоянно в небето докато кабела от танка с който се захранва с енергия не се скъса или повреди. По интересното е за ТЕСЛА, че може по неговото изобретение принцип, да се направи еднопроводна линия за предаване на енергията междуконтинентална с планетарен мащаб.https://www.youtube.com/v/18tjETNdETg
VITAN:
Здравей,
Малко тема за размисъл. Тесла-трафа прави еднополярни импулси (ако някой тръгне това да отрича, аз с чели-недочели, учили-недоучили няма да се занимавам).
Значи имаме условен + и условен -.
И как ще протече ток? Имаш само проводник на минуса (земята). Ако нямаш втори проводник за плюса, как ще затвориш верига, как ще предадеш енергия?
А проводника за плюса де го? Кой го играе?
GMG:
VITAN, ако може маалко да са намеся - еднополярните импулси в ТТ е съвременният вариант на теслостроителите, който няма общо с резонансния траф на Тесла.
Има бая разлика, ако споменем и усилващата намотка, нещата излизат от полезрение. :)
Бровин патентова качера найш що?
На върха винаги има синус, въпреки характеристиките и изпълнението.
Макар, че от там не може да свалиш достатъчно и да пратиш в Одеса сигнал. ;)
https://www.vbox7.com/play:0749f1bfbc
VITAN:
--- Цитат на: VITAN в Януари 26, 2022, 03:31:18 pm ---"аз с чели-недочели, учили-недоучили няма да се занимавам"
--- Край на цитат ---
Въобще лалонкайте си каквото си искате, няма време да обяснявам: часът какво е, литърът защо е.
Не ми пречите. Това не мой форум, върху него да има само достоверна информация.
Апоропо, инсталирахте ли си на телефона приложението: Grindr
Вашият министър-председател вече го ползва.
С него може да се свържете не само с Одеса, но и с Отава...
GMG:
Витане, нз ко лалонкат, не се интересувам - само показвам, аз наистина нямам твоето време да отговарям на третата минута след пуснат пост - ти на лаптопа ли спиш нз. :D
Един съвет към по-младите искроманяци:
1во - Давате си сметка на каква честота ще работите.
2 - смятате дължината на вълната и делите на кратно в метри.
3 - приготвяте жицата в съотношение фи към килограм.
4 - за йорнек или калибър никога не ползвайте ПВЦ като мен, а само стъкло или сух масур хартия (ако може без гилза, а въздушно), трудно е но става...
5 - не заливайте витките с нищо, а клатещата първична тоже се изчислява спрямо вторичната, тоест кратна. ;)
Успех!
П.п. 19V - 2А, лаптопско захранване.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия