Алтернативни енергоизточници > Testatika, електростатични генератори

Летателен апарат на база непознат високоволтов принцип

<< < (9/14) > >>

epwpixieq-1:

--- Цитат на: VITAN в Януари 27, 2022, 12:19:36 pm ---Ти да видиш!  10 Август, 2020

https://fakti.bg/technozone/500186-mechtata-na-nikola-tesla-za-bezjichno-predavane-na-energia-ot-razstoanie-se-sbadna

--- Край на цитат ---
Никой не може да спре хората да правят неефективни неща, като ъвпросните глупости които правят. Само загубата на пари може да направи това.

--- Цитат на: VITAN в Януари 27, 2022, 12:19:36 pm ---P.s.: Някой чел някакви записки и с това изчерпва всичко. Упс, това е 1-вата новина, която ми излезе в търсачката. Защо ли мога да намеря 1 тон от тия?! Начиная от книги, основани на факти...

--- Край на цитат ---
Понеже такив нвща няма кой да ви ги обясни пък камо ли търсачките. Иска се четене, мислене и експериментиране. С две търсения нищо няма да научите. Както казах, прочетете това което Тесла е писал а не весникарски глупости.

Радико:

--- Цитат ---И така между масата и антената протича тока през въздуха
--- Край на цитат ---
Верно ли бе???
Демек същото като това долу на снимката става и със антените. Щот ток през въздуха така протича.

VITAN:
Пикси, откъде това самочувствие?! О, да, у щатите по-друго се оглеждате, по-друго се окашляте, по-друго стъпвате...

Това: https://mazeto.net/index.php/topic,3058.0.html
За да го напиша, имаш ли идея колко съм изгледал и колко съм изчел? Но не блогове и еднодневки.
Навремето се колебаех много, дали да пиша Тесла баща на изкуствената кълбовидна мълния, но ето, че един колега тук постна дори как се прави.
Текста на всичко прочетено е хиляди страници! И записките ти съм чел. И какво, като не в оригинал?! Там няма СЕ.

Оо, да, ти и над проф. К. Мейл си отгоре, а той и за Тесла хич не пише...
А, ма той и едни тесла-играчки нещо продаваше. За какво ли бяха тия демонстраторчета?
О, да, ще питам теб. Ако е волята ти, мож ни обясни.
И да ни скъсаш после като некадърни студенти.

epwpixieq-1:

--- Цитат на: VITAN в Януари 27, 2022, 08:41:20 pm ---Това: https://mazeto.net/index.php/topic,3058.0.html
За да го напиша, имаш ли идея колко съм изгледал и колко съм изчел?

--- Край на цитат ---
VITAN, вие както и много други във формума приемате нещата лично. Колко сте чели, какви теми сте отоврили и тъй нататък. Не е важно колко човек е прочел при положение, че това което е прочетено не е било от правилния източник. Има много хора които четат ритмично и красиво написана поезия, бихте ли се допитали до тях относно идеите на Тесла?

Дадох ви една препратка (на Английски), прочетохте ли я? Явно не, понеже продължавате във същия объркан дух. Тук не е въпроса какво лично пиша аз, а че това което пиша е лесно обяснимо с елементарни релации и физически процеси, а най-важното е, че не съм го измислил аз. Всичко това е написано от Тесла преди 120 години, само трябва да се прочете и осмисли, а вие даже не си направихте труда да го прочетете ( Английския ли ви пречи, като капиталистически език ? ) и да дискутираме точно по идеите и конкретиката записките му. За съжеление на вас Тесла е публикувал познанията и опитите си на Английски, и при положение че наиситна искате да го разберете ви преопраъчвам да намерите начин да му четете малкото, но ценни, и много добре обяснени, публикации които има в оригнал. В противен случай ще си останете с това което сте научили, от меко казано посредствени източници, и само ще говорите без да можете да покажете нещо реално като експеримент, което да демострира по някакъв начин вашите "познания". Но най-жалкото, при вашите коментари е, че диретктно протеворечите на това което Тесла обяснява като физически феномени демострирани при неговите експерименти. И това е жалко, наиситна много жалко, понеже без да разбирате допринасяте за тоталното обръкване което цари на нета точно относно какво всъщност е постигнал този велик експериментатор.

VITAN:

--- Цитат на: epwpixieq-1 в Януари 28, 2022, 11:15:42 am ---...какво всъщност е постигнал този велик експериментатор.
--- Край на цитат ---
И тук си имаме велики експериментатори!

Простете, аз не разбирам патентите и записките на Тесла. Вярно, на руски чета много по-бързо, затова и го ползвам.
Явно или акъла ми е малко, или оригинала е сложен като Шекпир.
На тая тема изключвам дуплекса и минавам на симплекс.

#include <SPI.h>
#include <nRF24L01.h>
#include <RF24.h>

RF24 radio(9, 8); // CE, CSN
const byte address[6] = "00001";

void setup() {
  Serial.begin(9600);
  radio.begin();
  radio.openReadingPipe(0, address);
  radio.setPALevel(RF24_PA_MIN);
  radio.startListening();
}