Алтернативни енергоизточници > Механични, гравитационни и хидродинамични устройства
Ускорение на маховик /диск или ексцентрик/ и консумирана енергия
krasias:
--- Цитат на: miromad в Декември 27, 2022, 12:08:59 am ---Какво друго ми трябва, за да управлявам този безчетков мотор?
https://www.amazon.de/dp/B08TB7V76Z
Мисля с него да пробвам.
--- Край на цитат ---
Трябва ти сервотестер, в комплекта си има трифазен контролер 30А. Този трифазен мотор е с много високи обороти, това 2200kv означава обороти на волт, но оборотите лесно се управляват със сервотестера. Трябва ти и сериозна батерия 12V Lipo или сериозно захранване щото тоя мотор ако го натовариш може да дръпне до 280W.
Номак:
а уе маховик се развърташе едно време болидите -ф1 ...и то за кратко..
Защо на тоз умен чиляк му е хрумнала идеята да върти маховик ??? ако да кажем се ползва като акумулатор -акумулирайки слънчева енергия - то тогава-можи/смятаж габарити/тонове и го закрепяш туй чудо на въздушни лагери-щот инак загубите са огромиюниджги..//
иначе ква е идеята на тас тема? едва ли е някой да връти маовика .. според мен
но ас не разбирам от СЕ - никога,нищо не съм чувАл по тос повод ..тъй че питам - за ко е тъс темиджга ?
Ас СЕ извинявам за праувписа но съм пил 2 рагии ,едвам целя копджетата ..НАЗДРАВЕ!
Както казва жена ми като не иска да пусга - карай,да сме живи и здрави ...аххахаха
miromad:
--- Цитат на: ddimitroov в Януари 23, 2023, 12:27:32 pm ---Това не е ли разработката на Линевич? (http://www.dlinevitch.narod.ru/)
--- Край на цитат ---
Не е баш същото.
--- Цитат на: Номак в Януари 23, 2023, 08:28:37 pm ---Защо на тоз умен чиляк му е хрумнала идеята да върти маховик ???
иначе ква е идеята на тас тема? тъй че питам - за ко е тъс темиджга ?
--- Край на цитат ---
Двата маховика се въртят не за да запасяват енергия, а за да генерират такава. И двата маховика /подчертавам, че са ЕКСЦЕНТРИЦИ, защото има огромно значение в случая/ се въртят от еднакви по мощност мотори /с определени максимални обороти за волтажа, на който работят/. След като се достигнат максималните обороти на мотора, се включва мултипликатор, който умножава оборотите, на които се въртят ексцентриците. И така се мултиплицират оборотите няколко пъти, при което оборотите нарастват линейно, а ускорението - квадратично /ако греша някой да ме поправи/. По този начин кинетичната енергия на тялото се увеличава неимоверно. И благодарение на центростремителната сила, двата ексцентрика дърпат основата по посока на часовниковата стрелка и основата започва да се върти /в обратна посока също действа центростремителната сила, но тресчотката не позволява движение обратно на часовниковата стрелка/
По този начин при запазване не оборотите и на кинетичната енергия на ексцентриците /или незначителното им намаляване/, се генерира СЕ.
Ако някъде греша в теорията ми, някой да ме поправи!
ddimitroov:
виждам, че въртиш основата а не ексцентриците. Те как се задвижват?
ddimitroov:
https://www.youtube.com/watch?v=lVXHs_Gh4cY
разгледай това
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия