Алтернативни енергоизточници > Механични, гравитационни и хидродинамични устройства
Ускорение на маховик /диск или ексцентрик/ и консумирана енергия
ppipilica:
Според мен трябва да си поиграеш с оборотите на мотора и с тежестта за да имаш по-равномерно въртене на изходящия вал.
Мое мнение че в тая система няма излишна енергия, ако натовариш изхода ще спре да се върти тресчотката.
miromad:
--- Цитат на: juliang в Февруари 23, 2023, 10:52:10 pm ---500 МИКРОампера?!? Това ти е консумацията на мотора?!? Пълен абсурд. С 5 волта 500 микроампера не мож да запалиш светодиодче.
--- Край на цитат ---
И аз така си помислих, че е пълен абсурд. Ще купя друг мултиметър и ще измеря пак. Може този да е сдал багажа. Или поне ми кажи как мога да разбера дали работи правилно или не.
--- Цитат на: ppipilica в Февруари 24, 2023, 01:16:59 am ---Според мен трябва да си поиграеш с оборотите на мотора и с тежестта за да имаш по-равномерно въртене на изходящия вал.
Мое мнение че в тая система няма излишна енергия, ако натовариш изхода ще спре да се върти тресчотката.
--- Край на цитат ---
Равномерно въртене не може да се получи, защото оползотворявам само движението по посока обратна на часовниковата стрелка, а в другата посока го гася /върви до някаква степен по посока на часовниковата стрелка заради тресчотката, която използвам, но след кратко разстояние спира/. Затова се получава лашкане, а не равномерно въртене. За да се получи равномерно въртене, трябва да се оползотвори движението и в двете посоки.
Утре ще натоваря изхода и ще разбера.
ppipilica:
Какво ползваш за тресчотка, мислил ли си за свободен венец от колело, аз преди време се заиграх с такава система даже и тема имам тук но поради липса на време го зарязах въпреки че имах минимален успех, та свободния венец много леко се движи и има много малка стъпка.
Според теб от къде трябва да дойде излишъка на енергия в твоята разработка.
Ето ти моята тема може и да ти е интересно
https://mazeto.net/index.php/topic,10113.0.html
miromad:
Това ползвам за тресчотка - https://www.amazon.de/dp/B08SK2NRVL
Това е зъбното колело, което се намира най-отгоре и е свързано с вторият електромотор, на който снемам енергията. Също така има и гаечни ключове с тресчотка, които ги ползвам за да блокирам хода на маховика по посока на часовниковата стрелка /доколкото е възможно/. Най-добре ще е да използвам и двата хода на маховика /по и против часовниковата стрелка/, но нямам необходимите инструменти.
Излишъкът трябва да дойде от центробежната/центростремителната сила. Според моето виждане, системата трябва да се реализира така, че движението на маховика да е равномерно /да няма лашкане и неравномерно движение/, за да е стабилна системата и да е лесно снемането на енергията.
ppipilica:
Центробежната сила я получаваш харчейки излишно ток от мотора, няма как да е повече отколкото си вложил. За да има излишък трябва да се краде отнякъде, климатика краде топлина от околното пространство и за това топли повече от печка със същата мощност.
слънчевите панели крадат от слънцето. Енергията нито се губи нито се създава, тя се преобразува от един вид в друг или се краде отнякъде, та въпроса е да се намери начин и място от където да се краде. Аз поне се опитвам да крада от гравитацията, но според Юлиан нема как да стане, но се знае знае ли се. Ти ся ме амбицирА да пробвам да го довърша махалото.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия