Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Соларни източници - фотоволтаици, нагревателни и др.

Подкрепа за енергия от възобновяеми източници за домакинствата

<< < (3/6) > >>

juliang:
За мен това са пъни простотии.ЕРП-то за какво се мисли, идея си нямам. К'во му влиза в работата какво ще си строя аз в моя си имот и с мои си средства? Ами ако си купя 50 киловата генератор на нафта - пак ли трябва да им пускам уведомление? И какво споразумение, като няма да им продваш тока? За какво ще се споразумяваш с тях?
А за какво се ползва жилището ти обявяваш всяка година в данъчното. Декларирал си го като жилищно, декларирал си го като основно. И си го декларирал именно пред данъчните. Те ако не могат да ти изкарат такова удостоверение, не знам кой друг ще може...

valex:
Ами ти си вързан за тяхната жица и ако върнеш можеш да изпържиш някой техник дето пипа жицата и си мисли, че е спрял тока.

krasias:

--- Цитат на: valex в Януари 21, 2023, 05:17:18 pm ---Ами ти си вързан за тяхната жица и ако върнеш можеш да изпържиш някой техник дето пипа жицата и си мисли, че е спрял тока.

--- Край на цитат ---
Няма шанс да върнеш ток поне по две причини. Едната е че за да върнеш ток по мрежата когато е изключена трябва да имаш налична доста сериозна мощност и инвертора като разбере че не може да захрани наличните консуматори сам ще се изключи. Другата по важна причина поради която всички мрежови инвертори се изключват автоматично след отпадане на мрежата е че ако случайно останат включени то при последвалото включване на мрежата вече няма да са в синхрон с нея и мрежовия инвертор ще изгори моментално.

valex:
За това им трябва да видят и да се подсигурят, че системата ти е подходяща да се върже към тяхната. Ако си OFFLINE  слагай каквото си искаш като техника и не ти трябват обяснения.

valex:
В Изчислителния център се отива на Информация и там ти дават бланка за Искане да ти извадят копие на данъчната декларация на имота (иначе се вижда по ЕГН в тяхната система). Теглиш си номерче и като те извикат на гишето подаваш декларацията и ти казват 7-дневен срок за издаване (аз съм за 31.01.2023) .
После като вземеш копието се ходи до Деловодството гише. Там в свободен текст пишеш вече Искането да ти извадят Уверението за основно жилище. Поне така ми казаха на гишето.
Това ми струваше 11лв. такси и 4лв. за документа.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия