Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Соларни източници - фотоволтаици, нагревателни и др.
Подкрепа за енергия от възобновяеми източници за домакинствата
epwpixieq-1:
--- Цитат на: Радико в Януари 22, 2025, 11:48:08 am ---epwpixieq-1 А със какво точно панелите пречат на микробиологичният живот да си се развива там???
--- Край на цитат ---
Намалявайки драстично енергииния баланс (енергията) който отива към тревната площ. Ефекта е същия, както когато хората питат защо доматите в оранжерия имат различен вкус от тези които се отглеждат под-директна слънчева светлина. Микробиологичния живот в почвата е еволюирал да се развива на база на симбиоза с растителната маса която трансформира слънчевите ЕМ вълни във вещества за консумация (основно захрити). Прекъсне ли се, или се минимизира (както с фотоволтаици), този енергиен процес много неща се променят и то не към добро.
krasias:
--- Цитат на: epwpixieq-1 в Януари 23, 2025, 01:42:02 pm ---krasias, никъде не съм казал че "унищожаването на дърветта разбира се е най хубавото нещо". Напротив винаги когато говоря за използването на дървеситната като топлинен енергиен източник винаги споменавам че трябва да е използва ефективно. Отдал съм години на изследване и проектиране и след това на конструиране на ефективна топлинна система (и се гордея с това), която ми позволява да имам абсолютно най-минималния разход на енергия, на м2, от всеки човек (и домакинство) който познавам или съм чувал.
Относно 100м3 (де да бяха толкова ;D), по-скоро 30-тина, но с топлинен капацитет от 100MWh ( това е явно цифрата която ви е впечатлила :) ), те са основно за да повиша ефективността на използването им (да намаля влажността на дървата) както и за енергиина сигурност (което явно много добре се осъзнава в последните години). Та до такава степен съм се вманиачил в тази насока, че имам идея да закупя 20-тина декара гора, и така да си осигуря топлиината енергия доживотно, като изчислих че само със санитрана сеч, на всеки 5 години, могат да се отоплявам без никакъв проблем.
--- Край на цитат ---
Да Пикси, много добре знам колко си се вманиачил по темата горене на дърва, дотолкова си се вманиачил че въобще не разбираш че както и да го изгаряш едно дърво, дали ефективно или не резултатът е един и същ дървото изгаря, дървото е унищожено. Въобще не разбираш че "ефективното изгаряне" не оставя дървото живо а го изгаря, унищожава го. Така че твоето "ефективно изгаряне" по никакъв начин не спасява дърветата. И ти се чудя откъде у теб се появяват толкова "положителни емоции" от вълшебната думичка "ЕФЕКТИВНО ИЗГАРЯНЕ" много си заслепен именно от това. И какво направил си някаква печка с по ефективно горене и сега си решил да изгориш цяла гора за да покажеш какъв си гений. Ти въобще осъзнаваш ли какво правиш и накъде се опитваш да завлечеш и други хора.
EDM electronics:
--- Цитат на: krasias в Януари 24, 2025, 09:35:07 am --- Да Пикси, много добре знам колко си се вманиачил по темата горене на дърва, дотолкова си се вманиачил че въобще не разбираш че както и да го изгаряш едно дърво, дали ефективно или не резултатът е един и същ дървото изгаря, дървото е унищожено. Въобще не разбираш че "ефективното изгаряне" не оставя дървото живо а го изгаря, унищожава го. Така че твоето "ефективно изгаряне" по никакъв начин не спасява дърветата. И ти се чудя откъде у теб се появяват толкова "положителни емоции" от вълшебната думичка "ЕФЕКТИВНО ИЗГАРЯНЕ" много си заслепен именно от това. И какво направил си някаква печка с по ефективно горене и сега си решил да изгориш цяла гора за да покажеш какъв си гений. Ти въобще осъзнаваш ли какво правиш и накъде се опитваш да завлечеш и други хора.
--- Край на цитат ---
Капиталисте, демократе,
а ти като ядеш постоянно трева, не я ли унищожаваш, не й ли причиняваш болка? Доказано е всички растения подобно на животните изпитват болка!
Пикси ли създаде този свят толкова жесток - да се изяждаме един друг?
Кой го създаде този свят жесток такъв? - кръговрат на хранителната верига....
Какво постоянно му ядеш кокалите на Пикси?
Ами ти като ползваш ток от мрежата, даваш ли си сметка колко допринасяш за замърсяването на природата от въглищата, урана който е изгорял в твоя чест?
Ами там в твоя капиталистически свят на пазач на ВЕЦ, когато водата преминава да прави ток с далавера на собственика на ВЕЦ-а и шефа на язовира, дето си дялкат печалбата и пускат повече вода от естествения приход, знаеш ли с твоя помощ колко зародиша на риба си унищожил съпричастно, като помагач, който знае това?
Но даааа, Пикси ти е виновен винаги - ти си божа кравичка.
Не случайно си се родил в този материален свят и точно в България - това място е ада за лошите души - наказателна колония, и продължаваш да вършиш своите грехове, да търсиш кусури на другите. Гледай себе си. Задай си въпроса: Защо загърбих своя Бог Христос и станах поклонник на езически бог Буда? Ето това е земен грях, ето това....
Защо уж съм много добър, нали ти била много светла душата, аз целенасочено обиждам друг, место да си гледам себе си, и го наричам "комунист", при условие, че съм един скъсаняк в материален смисъл - пазач на ВЕЦ?
Това лято щъ посетя на място в язовира, да та вида аз тебе какъв капиталист си. Ще дойда при тебе откъм водата - ще нося в ръка печена на скара свинска вратна пържола. :)
krasias:
Проблема е в това че унищожим ли дърветата ще унищожим и себе си и живота на тая земя. А тока който ползвам е от ВЕЦа, така че нямам нищо общо с въглища и атомни централи. Просто се захранвам от първия трафопост до ВЕЦа, а по законите на физиката всеки генератор който е в паралел с мрежата взема най близките до него консуматори. В язовира има водовземна кула с няколко врати и се взема вода винаги от тази врата която е малко под повърхността на водата за да е по чиста водата. На всяка врата има решетка да не влиза риба, а турбината е францис и не убива нищо. ВЕЦа работи само с водата която се подава за пиене, тоест колкото ни нареди диспечера, тока който произвеждаме зависи от това количество вода. А между другото въобще нямам желание да те виждам, на мен Сливенски демони не ми трябват.
EDM electronics:
Грешнико,
на мен не ги разправяй тия оправдания. Ти си съучастник в унищожаването на огромни количества живи организми.
Независимо откъде точите водата за ВЕЦА-а, когато започне да намалява нивото, особено сега на пролет най-много, милиарди зародиши хайвер изсъхва по камъните. Наблюдавам този процес всяка година. Освен това заради тия ВЕЦ-ове се изпразват неогледно и безконтролно язовирите и когато нивото спадне под санитарния минимум от 2/3, се губи голяма част от кислорода във водата, развива се много планктон, който още повече намалява кислорода и измират тонове едра риба. Да не говорим какво става когато се преполови обема на водата и още повече.
Такива капиталисти кът тебе са вредни. ТЕЦ-овете са изключително вредни.
Заради материалното облагодетелстване на един-двама, страдат десетки хиляди. Ама нееее, те тия ядели месо, горели дърва и били комунисти - тия сектанти-езичници кът тебе са праведните със светлите души....
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия