Справочници, схемотехника, теория > Програмиране на микроконтролери, програматори, цифрови проекти
Цифров манометър за под 50 лева
EDM electronics:
--- Цитат на: juliang в Март 13, 2023, 10:58:29 pm ---
А, да... нали е темата в която се хваля... как си с реденето на фаянс и теракот? Щот старото и това го може :)
--- Край на цитат ---
Видяхме старото колко може. Но той не може колкото младото, даже и срещу него да бяга, защото младото му иде отръки всичко що се казва интериорно строителство - от иглата, до конеца. Зная ги аз старите какаванеци какви грозотии правиха, какви гъзоръки са. Те освен да хабят материалите за друга не стават. Аз затова не ги наемам, а при нужда си правя сам, за да си спестя най-вече нерви, не е толкова до пари и ми е съвестно, че просто ще изхабят материалите със своята посредственост, а много често и некадърност. :)
Ще пусна серия от снимки от гараж и две мокри помещения. Гаража го правих преди 3 г. /Жигулата ми се паркира между перфектно шпакловани стени на 5 ръце, като последната е полимерна шпакловка с нож/, а мокрите помещения преди 7-8 г. Забележи как се оформя врата с лайсната - никакви селски приоми и колхознически изглед. Виж качеството на реденето на плочките - до 0,01 мм. Как се прави душ и какви батерии с термостати се ползват. Никога на мивка не се слага батерията на стената, а на самата мивка - другото е тертип от алкаши. :)
Тръбата на душа не се прави външна, а минава в стената и се извежда на тавана. Фуги не се правят, само колкото е фаската на плочките. Поставя се и хидроизолация преди самите плочки. Фугата се импрегнира накрая с восък, за да не пие вода и да не хваща мухъл и т.н. и т.н. много други важни подробности.
EDM electronics:
Мокрите помещения:
EDM electronics:
Баня:
VITAN:
Майстор 8)
Тая година по райф-а вероятно ще бутам много малко. Не мога да намеря хранителна среда за бактериите си за по-малко от голямо бидонче (като ония за протеин във фитнесите). Което си е цифра $ !
Не, че не мога да я дам, но нямам зор. Може да се обсъди в другата тема.
На вълна ремонти съм...
И се двоумях: да правя ли ремонт и на банята си ли или да оставя за нататък.
Нещо ме засърбяха ръцете :D
ppipilica:
Бреййй, Браво, Машаала
Тва на Ладата гаража ли е, и баните са един път.
Та кат се отвори дума за ремонти да те питам, кат се вижда че си майстор. Една панелна баня в момента е на блажна боя и трябва да туря плочки, но като знам как се маха тая боя, че и са няколко слоя мисля да туря един зелен картон на конструкция и отгоре плочките. Банята е голяма та няма да се стесни много от 4 сантима конструкция и картон, кво ти е мнението по въпроса.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия