Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване

Това трябва да ни радва...

<< < (66/77) > >>

juliang:

--- Цитат на: h2motor в Юли 13, 2024, 11:15:08 am ---... Руснаците не искат да присъединяват отцепниците...

--- Край на цитат ---
Е какво правят? Дават им руски паспорти, въвеждат разплащане в рубли - това не е присъединяване ли?

h2motor:
Ние всички сме една потенциална Украйна, ако продължават да се управляват държавите по този начин. Сащ са зле, потъват, ЕС същата работа и Русия. Доброто управление се случва в Азия и там тази година живеят по добре от минала.
Какво да им даде Русия - рубли и руски паспорти, то друго и нямат за даване при положение че от Русия се изнася а не се внася. Нима със САЩ ситуацията е по различна - изнесоха си индустрията, развитието си изнесоха на друго място. Основния икономически фактор са данъците, в тези държави растат, оттатък намаляват. Те успяха по заповед от горе да си намаляват данъците, направиха го и имаше съпротива, но ги биха тези държавни служители които отказваха да изпълнят, пратиха полицията и с бой. Я пробвай в САЩ, Русия или Европа да наложиш намаляване..не искат, данъците ще растат и ще пробият небето.
 Украйна неизбежно ще се разпадне, ще се разпаднат и другите ако някой не успее да излъже управляващите да спарат да дерат народите си.
В Украйна власта не иска мир, защото тя няма да може да управлява в условия на мир. Та те са самозванци, никой не ги подкрепя.

juliang:

--- Цитат на: h2motor в Юли 14, 2024, 08:44:46 am ---... Доброто управление се случва в Азия и там тази година живеят по добре от минала.

--- Край на цитат ---
Като изключим абсолютно западно настроените Синагапур, Тайван, Южна Корея и Япония - кажи ми къде в Азия живеят добре? Поне малко добре? В Индия? В Монголия? Виетнам? Индонезия, Пакистан, Филипините, Бирма, Лаос, Камбоджа, Бангладеш, Малайзия?
Или мислиш че Азия е само Китай?

--- Цитат на: h2motor в Юли 14, 2024, 08:44:46 am ---В Украйна власта не иска мир, защото тя няма да може да управлява в условия на мир. Та те са самозванци, никой не ги подкрепя.

--- Край на цитат ---
Украйна си има собствено вътрешни проблеми, каквито има всяка държава по света. Но не можеш да отнемаш територия от една държава и да я присъединяваш към друга в 21-ви век. Мислиш че проблемите на украинците дет сега са с руски паспорти се решиха, или ще се решат в рамките на този век?

h2motor:
   Азиатските държави не са Прозападни, те са азиатски. Прозападни са Русия и Украйна - европейци. Те тези азиатци се развиха благодарение на Япония и Китай, Запада няма много общо с желанието им да се развият. Запада се оля да инвестира пари там и не за да ги развива, според тях е за да ги използва. Те дори вече не искат западни пари, но запада се натиска да им дава. Нямат нужда от западните инвестиции, ние сме изостанали в цивилната индустрия спрямо тях. Проблема че май и във военната индустрия са ни издухали. Те ти показват че могат да блокират всяко едно западно оръжие, но не го правят защото разбират че ще се изтълкува като желание за война от тяхна страна. За какво му е на Си да води войни вместо да изживява само положителни емоции и да си управлява страната ? Просто не му трябва, иначе да бяхме изяли боя.

EDM electronics:
Какъв акъл за макроикономика и финанси може да даде човек, който нищо не е съградил в живота си - една тухла не е купил, една керемида не е сложил и живее в жилището харизано му от родителите?  :)

Въпросът е риторичен, не ми отговаряйте.  ;D

Дори такъв човек сметка не си дава, че ако сега беше млад мъж и му предстоеше да си намери жена в условията на тотална меркантилност и лъжедемокрация, при условие, че 2 лв. не е изкарал от собствена търговска дейност, с хвалби за "бизнес"  :) - майстор по горелките - никоя съвремена жена нямаше да вземе такъв "перспективен бизнесмен", който да я води на почивки в чужбина и по моловете.

Казвам го, защото имам опит с държанките.  :)
Знам как им функзионира пилешкия мозък.

Добре, че беше СОЦА, че тия заблудени демократи заплатаджии са успели да хванат намалението, да се качат във влака в движение  ;), да имат семейство, защото тогава жените са били възпитавани социалистически - да харесват мъжа заради самия него. Сега мъжа се явява акцесоар на своя кашельок.  ;) Тя буквално харесва кашельока. Ако може да вземе само него - а иначе мъже колкото щеш. Както казваше един мой приятел: уища толкова, че със сърпа да ги женеш.  :)

Смешно е другари да дава акъл този, който няма дори за себе си.
Давам пример с полковника какво каза:
Аз вика мога да управлявам 5 мил.  :D

Как ще управляваш 5 мил бе диване с диване  ;), когато ти дори пари за кафе нямаш и не си работил повече от една заплата?
Имам вика черен колан по карате! - смях в залата  :D
Аз мисля, че той дори не може сам да си върже обувките.  :) Бас хващам тоя не може да си пипне пръстите на краката с навеждане.  :D Той дори без огледало няма да може да си го види.
Ще чакаме от такива да ни оправят...  :)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия