Животът- начин на употреба! > Медицина, здравословно хранене
Озонатори за битови и медицински нужди
johnny_fx:
Така и така вече има раздел медицина, нека да има и тема за озонаторите за битови и медицински нужди.
Видове лампи: http://solarium-bg.com/vidove-lampi
Ето 2 линка за типовете озонатори:
http://www.silvermedicine.org/ozone-therapy-generators.html
http://www.oxygenie.com/ozone-story-generators.php
Производството на озон бива чрез:
1. ултравиолетова лампа
2. коронен разряд
3. плазмено
Плазменото го дават, като най-добър метод. След като генераторите на Тесла, работещи чрез коронен разряд им прегаряли електродите с времето, на Тесла му хрумнало да използва плазма.
Друг недостатък на коронния разряд е контакта и взаимодействието на електродите с озона, което се избягва при плазмения метод.
Плазменото генериране на озон става чрез стъклени електроди пълни с инертен газ.
Във вторият линк са дадени няколко материала, които не влизат в реакция с озона. Стъкло, неръждаема стомана серия 300, тефлон и разни други подобни на него (пак на DuPont /аз лично съм резервиран към флуорните полимери на фирмата/), неопрен, силикон (или силиций, не става ясно).
johnny_fx:
Темата там я знам.
Идеята ми беше тук да се наблегне на технологичната страна на въпроса.
Един вид обмяна на опит и идеи за усъвършенстване на направеното до сега.
mi68:
В книгата"Активно дълголетие" озон се получава црез вода.Това е четвърти метод именно чрез фонтани,водопади,водоскоци.Тук се използва вентилатор за разпръскване на вода.
caduceus:
mi68
Водопадите и фонтаните са една малко по-друга тема... Може да се получава и озон, но основната полезност е в отрицателните йони, които са в огромно количество в близост до разпрашена във въздуха чиста вода. При разпръскването и на капчици, особено рязкото, се отделя тънката енергия /термина е на Шаубергер/ акумулирана във плътната физическа структура на водата или по нашата си терминология оргон. Същото става и при натрошаване на кристални твърди стуктури, като се получава и т.нар. триболуминисценция, демек светене от триене - което е една научна думичка за нещо дето не се знае защо го има и какво е точно :) Теориите за пиезоефекта също са до определен момент - после е задънена улица, следват електронни нива и прочее невидими и недоказуеми разсъждения... В основата си принципът на освобождаване на акумулирания оргон от негазообразните тела е един и същ - рязко разрушаване на структурата им. Ако искате това да става плавно - правите вихър, вортекс както при Шаубергер с Репулзина, който съответно генерира етерен такъв - и опа, направихме си НЛО като геманците през втората световна :)
Един пример - вземате малко кристална захар в стъклена прозрачна чашка, например за ракия, смачквате рязко кисталите с малка метална лъжичка и ако в стаята е тъмно, ще видите бледозеленикаво светене при разушаването на захарта. Триболуминисценцията при гранитни скални породи води до същото светене над земята при земетресения и движение на земната кора в разломите, както и до кълбовидни мълнии в някои случаи - което още един път показва че не е просто светене от триене ;)
Сори за отклонението от темата за озона, но мисля че се налагаше малко пояснение за разликата между ефекта от водопади и фонтани спрямо чистото озониране чрез технически устройства.
Поздрави
ppankov:
Прикачвам документ, с научни изследвания за третиране със озон и водороден пероксид,
директно и индиректно, срещу СПИН и рак.
Документа е периодика на холандско здравно сдружение, в което за пример на много места се цитират кубинците и руснаците ;)
Например, че фармакологичните сдружения в тези страни имат по скоро формална фукционалност и как са съумяли да вложат озона и водородния пероксид в основни продукти, както и да третират водата и някои масла, пак със озон.
Приятно четене :)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия