Животът- начин на употреба! > Медицина, здравословно хранене

Озонатори за битови и медицински нужди

<< < (4/21) > >>

ppankov:

--- Цитат на: altium в Май 17, 2009, 01:36:09 am ---rebel, начертай схемата както се чертае стандартна схема в електротехниката, много по-просто е.

--- Край на цитат ---

Ето, прилагам блокова схема и цялата документация за
електронния баласт във pdf.
В pdf-a е даден щатски модел, където изхода е до 750 волта.
В европейския модел има допълнителен множител на напрежение на изхода.

Dex:
За да имаме добър озонатор, ни трябва така наречения диелектричен разряд, който се получава именно когато искрата става през стъклото на една крушка примерно. Ако започнете да правите искра в затворен съд, след време въздухът започва да свети и ако отворите съда, малка искра може да взриви йонизирания газ.

johnny_fx:

--- Цитат на: Gogo55 в Май 20, 2009, 05:54:50 am ---Като изключим глупостите написани от витан за получаване на ракетно гориво от озонатор
--- Край на цитат ---
Човекът не говори за такова нещо, нека бъдем коректни все пак.

Относно светенето на въздуха и възпламеняването не знам, но пак да кажа ако заменим електродите с лампи с инертен газ получаваме плазмен метод за генериране на озон. А най-малкото което ще получим, като плюс е липса на реакция на електродите с озона и другите газове от въздуха. За мен това е по-добрият метод. А за сребърна вода, може да се използва друго устройство при нужда.

И не виждам да се коментират нещата от предното ми мнение, които смятам за наистина важни. Трябва да се направят тестове и да се знае какво точно става, какви са количествата на озона, на азотните съединения, какво става с водата /ако например е хлорирана/.

getca:

--- Цитат на: Gogo55 в Май 20, 2009, 05:54:50 am ---Като изключим глупостите написани от витан за получаване на ракетно гориво от озонатор ;D,аз също подавам на първичната на автомобилна бобина/бобина от лада самара която е за ел запалване и има доста по добри характеристики от обикновенната бобина/ изправено от контакта ~220V което става изправено около =300V и после го накъсвам с тиристор или мосфет.На вторичната от такава бобина излиза доста често напрежение около 100кV до 150кV което е ясно видимо по дължината на искрата между два електрода при нормално атмосферно налягане и въздушна среда/само за тези опити се иска четене на поне 200-300стр.специализирана литература/-имаме искри с дължина до 15см!опитната ми постановка за мерене на дължина на искрата е два електрода с различна форма монтирани на една дъска на различно регулиращо се разтояние един от друг и според формата на тези електроди са вижда и различна форма на искрата-този опит не е хубаво да се прави дълго време, а само за кратко-озон във въздух е вреден, колкото за премерване на искрата с цел установяване на волтажа и вида на самата искра според формата на електродите.

--- Край на цитат ---

Здравейте, колеги ентусиасти... ;D

Гого, може ли малка корекция да направим в стойностите на посочените от теб напрежения. Играл съм си доста време с искри, разряди и т.н. покрай електронното запалване за автомобили и ако приемем стойност около 3кВ/мм пробивно напрежение на въздуха при нормална влажност излиза, че за да имаш 15см дълга искра ти трябват 450кВ напрежение... :o Е, как ще стане това на практика с автомобилна бобина не ми е ясно, и...каква ше е тая изолация да ги издържи тез напрежения... ??? За целта можеш да си направиш генератор на Ван де Грааф... ;) и яка изолация ти трябва.

Нищо лично, колега...конструктивна критика просто... ;)

Dex:

--- Цитат на: Gogo55 в Май 20, 2009, 08:11:27 am ---DEX,не че се заяждам,но това е твое мнение,и според мене е грешно.Би ли го доказал това си твърдение за "добрия" озонатор?

--- Край на цитат ---
Ти нали искаш само озон, а не и коктейл от азотни окиси и др. подправки.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия