Животът- начин на употреба! > Медицина, здравословно хранене

Озонатори за битови и медицински нужди

<< < (11/21) > >>

johnny_fx:
mat, сложи крушката в буркан. На предната страница има такъв пример. Само че аз бих използвал стъклен. И така с 2 дупки в буркана или капачката, и помпичка за въздух, и си готов.

И да попитам от своя страна, някой имал ли е проблеми при вдишване на озон? Според нАуката озона е изключително отровен и едва ли не ако вдишаш малко и ще се гътнеш. Като се сетя за снимката на Тесла на фона на мълниите, явно доста озон ще да е вдишал човека. Аз като се занимавах с един балон от живачна лампа сума озон вдишах и нищо не ми стана, даже май ми хареса.  ;D

aviv:
И аз съм вдишвал озон. Усеща се опианяване. Трябва да се внимава, защото за нас е непознат още ефекта от прякото му вдишване. Аз знам какви важни функции има кислорода за организма и по спецялно за мозъка, но се искат солидни доказателства, че няма да навреди. Това си е нашия живот, трябва да си го пазим.

mat:
Изчетох цялата тема тук: http://www.xnetbg.com/new/forum/index.php?topic=2693.0
Със сигурност някой беше писал, че се е натровил с озон и три дни е бил много зле.
Там много пъти бе споменато, че озона е изключително вреден за вдишване. Но то няма и нужда да се вдишва - силата му е в пиене на озонирана вода и взимане на озонирани вани (по тоя въпрос - който няма вана да си купи надуваем басейн). По-добре не го вдишвайте - така или иначе нищо не губите.

По отношение на искрището. Това с буркана го видях и ми е ясно каква му е идеята, но точно то ме провокира да задам въпроса по-горе - това дето се произвежда по този начин озон ли е или отрицателни йони? В посочената по-горе тема това е дискутирано по-обширно и се стигна до извода, че това са отрицателни йони. Работата е там, че тази крушка произвежда и малко озон и затова се разнася миризма на озон. Но той е много малко и затова не ви вреди като го вдишвате. Освен това именно за отрицателните йони е известно, че при вдишване действат много освежаващо за организма (може да не мигнете цяла нощ). Всичко това още повече ме кара да си мисля, че по посочения начин (крушка в буркан) се произвеждат отрицателни йони, а не озон. Т.е. вие не озонирате водата, а я йонизирате. При това положение няма да се учудя ако кажете, че не сте забелязали никакъв ефект от водата която пиете.

За да има озон трябва да има пряк допир на искрата с въздуха. Пак казвам - при изпълнението с крушката такова нещо няма. По-точно почти няма защото все-пак между стъклото и жичката има малка макар и невидима междина където има и искра и въздух и респективно озон колкото да замирише.

Дайте да го обсъдим този въпрос за да не стане така, че да сме направили устройство което не прави нищо.
Нека който е направим тръбичка с електроди да каже как точно я прави?
И пак искам да подчертая - за да има озон трябва да се постигне някакъв коронен ефект който не ми е ясен какво представлява. Сега точно ще се ровя да чета за него.

djinovski:
Привет, колега.

Съгласен съм с начина по който виждаш нещата. При мен на практика се получи следното:

mat:
Това е!
Можеш ли да опишеш с думи искрището, че е малко размазана снимката.
Интересува ме от какъв материал е тръбичката и електродите? Казват, че това има значение защото се отделяли разни вредни неща.

Дали това е начинът за искрище - две жички (ако добре съм видял) една срещу друга, а не една до друга (успоредни)? Така се получава една хубава искра, но това ли е коронният ефект за който се говори на много места? Аз си представях две успоредни сребърни жици по цялата дължина на тръбичката.

По отношение на крушката - от какъв материал е жичката - медна, сребърна?
И нещо друго много важно - навсякъде пише, че отрицателните йони се получават на върха на игла или нещо заострено. Аз си направих следния експеримент. Откачих крушката и в гнездото на високоволтовата бобина закрепих няколко игли. Така светеха върховете им, че чак се изненадах. Това е сигурен начин за получаване на отрицателни йони. Но се получи страничен ефект. Между болтовете (на клемите) на първичната бобина и гнездото на високоволтовата бобина излизаха много стабилни искри и направо имаше пробив през изолацията на високоволтовото гнездо. Т.е. това се явяваше товара на бобината. Респективно там се получаваше доста озон, а идеята е да има само йони.
Дали е добра идея ако по някакъв начин на тази крушка се закрепят игли?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия