Здравейте колеги, след като наблюдавах как работи водородната ми пушка осъзнах, че ННО газа като гориво за ДВГ трябва да има други работни цикли. Пушката ми създава огромен взрив с малко ННО газ, но след него идва имплозията. Започвам на ново работа по ДВГ на водород. Конвенционалният 4-ри тактов ДВГ има ниско КПД защото един работещ цилиндър дърпа 3-ри които почиват или се подготвят за работа което е супер безмислено??
За това ще преработя 4-тактов 4-цилиндров мотор в 2-тактов 2-цилиндров ДВГ. За да се получи това трябва да се изхвърлят 2-ве бутала..... и колелото на разпределителният вал да е със същата големина като на коляновият вал. При този режим, в единият такт имаме всмукване и работа в експлозия, а в другият имаме работа в имплозия и издухване. Тези две бутала които ще останат, имат същата кубатура на ДВГ-то но в двутактов режим на работа. Щеше да еперфектно да се изработи разпределителен вал НО на нормална цена, така , че да работят всичките цилиндри НО два по два, тогава от същият мотор щяхме да имаме двойно по голяна кубатура.
Проблема при използването на същият разпределителен вал, може би няма да е с точното газо разпределение котео ми трябва, но трябва да опитам с минимални средства да докажа своята теория. Ако имам ДВГ с два разпределителни вала, работата е по друга защото ще мога да контрулирам всеки клапан, кога да се отвори и кога да се затвори.
http://www.youtube.com/watch?v=ndpk3qAJS-8&feature=relatedА най-добре ще буде използването на електромагнитни клапани, но за сега обмислям варианта.
Това е за сега от мен, скоро ще пусна клип на водородната пушка. Успех