Здравей madsatbg! Най-после изнамерих схемата и я качвам в корегиран вид по последните ми експерименти. Такова тхо, ако не намериш, мисля,че е латвийско, но не съм сигурен, ще ти дам данните му, защото го запалих и се наложи да го развия и преброя намотките и да го навия отново само с тези намотки, които ми трябват. Сигнала от квазирезонансния преубразувател се подават на 4 и 5 краче на тхо-то, гледано от долу. Ако не намериш такова можеш да приспособиш друго тхо с повишаваща бобина с 1000 до 1200 навивки. На свободната страна на магнитопровода се навива първо бобината, която отговаря на 4 и 5 краче, която съдържа 67 навивки с проводник 0,4 мм. Изолираш с високоволтова изолация и навиваш L6, която съдържа 10 нав. с проводник 0.8, изолираш отново и навиваш L7, която има 64 нав. с проводник 0.4мм. И да намериш оригинално тхо L6 и L7 се навиват допълнително на свободната страна на магнитопровода, толкова за тхо-то. Сега за трансформатора, пвц тръба около 25 см, най-отдолу на тръбата, по цялата и дължина поставяш медна лента широка около 2см и и правиш изводи от двата края с високоволтов проводник от тхо, изводите се правят на 1,5 см от крайщата на тръбата за да не пробиват с другите намотки, след това изолираш с високоволтова изолация от старо тхо, да речем от София 31 или,ако имаш нова такава изолация най-добре в два три слоя, тази медна лента отговаря на L5, но навии върху нея и 60 нав. с проводник 1,5 мм и на тези две намотки, които са разположени на 90 градуса се подава високото напрежение, но само на едната или на другата, като я изолираш добре защото има ли пробив няма фокус, това е най-важното нещо.Тези две намотки, които отговарят на L5, трябва да са изолирани една от друга, а и от останалите перфектно. След това в двата края на тръбата навиваш L1 и L2 в противоположни посоки, изолираш с изолация поне за 2кв, върху тях навиваш L3 и L4 пак в противоположни посоки и другото е ясно от схемата. Генератора на 50 херца е изпълнен с 2 транзистора по схема от руските форуми, една от предполагаемите схеми на SR, но става и с генератор изпълнен с 555, но ефекта е по-слаб. Друго важно нещо е, че кондензатора С1 се подбира и трябва да е филтриращ кондензатор, каквито ги има на входа на захранването от мрежата във всяко електронно устройство с друг тип няма фокус. Когато се изключи лампата на 220 волта се вдига поне два пъти напражението може да изгори генератора на 50херца и мощния транзистор. Ами това е в общи линии. Някой може да каже,че както е захранен мощния транзистор през кондензатор , няма да работи, но работи и почти не загрява и може да е с много малък радиатор, както е на видеото и, като се постави амперметър на колектора не отчита никаква консумация, но транзистора работи. Като налепиш всичко, включи установката без да подаваш високото напрежение и лампите трябва да светят слабо и след, като се подаде вн. се проявява ефекта. И друга подробност, моя квази преубразувател захранва 2 луминисцентни лампи по 20вата. Вземи мерки за безопастност, защото това не е шега работа. Успех!