И аз все още съм зависим от букварите, но леко по леко се опитвам да се абстрахирам от тях. Просто трябва да се погледне на нещата от друг ъгъл. Не ме разбирайте погрешно, аз не отричам съвременната наука, но просто там има много бели петна и необяснени все още неща. Когато чуя думи, че нещо се превръща в друго нещо и други от сорта, все едно, че слушам някой вълшебник, ми е ясно, че нещата не са ясни и на този, който го казва това.
При 30в захранване получавам напрежение 105в на втория контур. А при 350в предполагам, че ще е около 1200в дори и повече, защото характеристиката между двете напрежения е нелинейна и ето ви го и високото напрежение. Всичко е свързано с много време, а засега съм много зает. Друго нещо, което пропуснах да кажа е, че на втория контур получавам чист синус, независимо, какви импулси подавам на транзисторите, правоъгълни, синус или други. Но при синус е най-добре. Схемите са просто принципни, но има доста тънкости при направата на трансформатора, ако може така да се нарече. Като го развия и навия още 20 пъти, ще ми се изяснят нещата предполагам. Коя бобина да е отдолу, коя отгоре и т.н. Просто чрез много експерименти искам да изцедя максимума и, тогава мога да дам по-точна схема. Първата стъпка е да се намери резонансната честота на втория контур, опитно с генератор и осцилосцоп и след това да се подаде сигнал на транзисторите със същата честота и нещата се получават. Възбуждането на втория контур може да стане с един или два прави или обратни транзистори , но много е важно, как са навити възбуждащите бобини и, колко, са една или две. Тук точно няма никаква логика с букварите, но така работи.ПОЗДРАВИ!!!