Здравейте! В момента провеждам опити с установката на SR или по-точно с феритна сърцевина. Първото, което трябва да се направи е да се постигне полето, което възмущава средата или разхлабва домейните във ферита, за да могат да бъдат управлявани. По този въпрос постигнах успех. За тези, които експериментират искам да дам някои съвети, за да им спестя време и излишно изгаряне на измервателна апаратура. За да се постигне това поле се използва високоволтова дъга, а не разряд. За източник на високо напрежение може да се използва, както тхо, така и неонов трансформатор и никакви качери. Имам един прибор, с който се измерват излъчвания от кабели, трансформатори, кинескопи и др. С него също може да се измери полето, което създаваме не точно, но в рамките има ли поле или няма. Когато е създадено това поле този уред от 3 метра разтояние от трансформатора, направо забива скалата. Които няма такъв уред може да използва всякакъв аналогов мултицет поставен на около 50 сантиметра от трансформатора, без да е включен никъде, и когато има поле, стрелката на уреда се движи на горе, може и да забие на максимум и остава така, докато има поле. Разтоянието на разрядника се подбира опитно, при мен е около 1 милиметър. Дъгата се настроива с подбор на захранващото напрежение на блокинг генератора, в рамките на 10-18 волта. При правилна настройка се получава дъга, като при Капанадзе на зелената кутия, почти безшумна и бяла. Колкото е по-шумна, толкова полето е по-слабо и когато влезе в режим, шум почти няма и полето е максимално, а и пада консумацията от захранването. При мен е около 0,4 А. Естествено получих и желания ефект, че когато няма дъга лампата не свети и, когато няма 50Hz пак не свети, но автогенерация в трансформатора, засега не получих. А, щях да забравя, високото напрежение от тхо-то се подава през високоволтов диод и нищо друго. Реда е следния - тхо, високоволтов диод, разрядник, резонатор и от другия край на резонатора се затваря веригата към студения край на високоволтовата намотка на тхо-то. Поздрави!