Животът- начин на употреба! > Медицина, здравословно хранене

Стерилизатор за храни и напитки

<< < (10/13) > >>

vitan:
@dedofire – Ако си гледал от www.kolibka.com – филма Великата тайна на водата, особено втора част ще разбереш добре следните редове:

Ако човек е гладен и пие вода от чешмата, червата му вероятно ще куркат, защото това е натровена вода с консерванта (хлорна вар) и тя не се усвоява от организма. Ако се пие изворна вода – това не става, защото тя се усвоява веднага. Дори и с най-добрия консервант/отрова озона (добре, че  MZК пусна инфо, че с него могат да се нанесат необратими вреди) храната си изменя енергийната стойност – носи калории, но не носи жизненост и здраве. А исушените на слънце плодове и траят много повече и са здравословни.

Далеч съм от мисълта, че любител ще възстанови космическата технология за сушене. Но е просто едно сандъче, вътре с огледала, прозрачен капак и някаква помпа (не е задължително компесор) от време на време да изпомпва колкото може. Резултата е гарантиран, а и не е сложно. Аз имам много проекти „на опашка”, така че нямам време за това. Но някога вероятно ще стане. Ако някой го реализира до бизнес – супер – дори ще си купя 

За съвременния човек се убеждавам, че е ВСЕ ПО-ТРУДНО да мисли ИЗВЪН РАМКИТЕ на ХИМИЯ и ЕЛЕКТРОНИКА на тема храни и здраве.

Seeker:

--- Цитат на: dedofire в Септември 11, 2009, 10:49:54 am ---... Не вярвам че с един компресор от хладилник ще постигнеш нужната стойност на вакуума. .....vitan и другите тук дето мразят да им се дават акъли я вземете отидете в института по криобиология на БАН и ако не ви мързи в лабораторията за космически храни там ще ви светнат как става тоя номер. Хаха между другото телешко с грах е много вкусно и компот от ягоди. Тез манджи младежи съм ги консумирал в периода 88-89 г. и точно там ги правеха в тоя институт. ....
- Трябва ви сериозна вакуумна помпа.Подобна като за производство на полупроводници.

- Трябва ви хладилна камера тоже сериозна. Такава в която се правят полупроводници.

- Трябва ви сериозна камера за постигане на вакуума.

--- Край на цитат ---

dedofire , в горните редове много глупости си изписал - извинявай за правия текст , но неща които не си виждал или правил недей да коментираш.  За вярата или невярата има институция и ако наблягаш на нея адреса е Светия Синод. 
От ковачницата на научни кадри (БАН) е останало само духалото, там сега само сънуват телешкото и компота от '88 година. Когато ми се е налагало да им задавам въпроси от тяхната компетенция, само се почесват великомъченически по брадите и после ме питат какво и как съм постигнал - за да го отбележат в трудовете си.
За съжаление вехтата слава вече не актуална.
А оборудването за призводство на полупроводници става и за цели проводници. Само че догодина...

johnny_fx:
@vitan, сравнението на хлорна вар с озон е неуместно. Озона и водородния пероксид се произвеждат естествено от белите кръвни телца в човека, за борба с гадини. При гръмотевична буря например също се произвеждат в атмосферата, така става и изчистването чрез дъжда.
И озонирането, и сушенето си имат предимствата, и недостатъците.

Относно енергийната стойност. Ако например си купиш ябълки  /или дини, че са по-голям % вода/ от пазара и продавача е псувал, като каруцар до като ги е брал и е проклинал деня в който ще ги продаде за толкова малко пари, каква енергийна стойност ще получиш от тях?

vitan:
Това което казваш не става току така, а само за хора, за които се казва: "Където стъпи трева не никне..."

Водата в свободно състояние и тази в клетката са 2 различни неща. Клетката/разтението си има собствено биополе. Ако искаш доказателства, почвай Керлианова фотография.

За устройството, което дадох като идея само мисля, че не трябва да е на пряка слънчева светлина.

dedofire:
Драги ми Seeker простотии не съм писал. А за твойте трудове не съм чувал или чел щото не те знам. Дай да ги видим, да ги прочетем и помислим, пък може наистина да се призная за прост.
ПОКАЖИ ГИ, ХАЙДЕ ПРОСВЕТЛИ ПРОСТОЛЮДИЕТО КАТО МЕН. ДЕТО ПИШАТ ГЛУПОСТИ ИЛИ ПРОСТО ЗАДАВАТ СЕРИОЗНИ ВЪПРОСИ. А че БАН последните години не е в час и без да ми го кажеш го знам от това дето изнася като трудове научни.
Прати ми тия твой трудове,  покажи ги, хайде де нали тия трудове се пишат точно заради хората, а не заради това да се изтъкнем че сме ги написали и да си лъснем самолюбието.
Драги ми изобретателю-откривателю Seeker едно е да зададеш въпроси, а друго е да ти предложат да отидеш при дедо ви Максим. Считам че май тонът ти е неуместен. Задавам въпроси щото идеи всеки може да снесе, но повечето не стават дори и да си избършем сопола от носът. А че бай Тошо изръси една глупост е вярно, но само да ти кажа че ИС имат и проводници вътре цели хубави проводници. Мога да ти подаря такива колкото щеш. Ако си нямаш де, че е пълно с изобретатели-откриватели дето не са виждали проводници.
И тъй като отговор естествено не получих, а само предложения да ходя при дедо ви Максим, ме трясна една идея че май по добре е да не задавам въпроси а само да се съгласявам и да казвам колко са ОО велики идеите ви.

А това дето vitan предлага за сандъка с огледалца и прахосмукачката. И как щял да изпомва въздуха, направо ме осени една ОО велика идея че по този начин освен метанец и някоя и друга бактериика друго няма да произведеш. Щото тва ми замяса най напред на сушилня, ама като прочетох че и прахосмукачка ще слагаш се сетих че има едни микроорганизми дето много се кефят на липсата на въздух и обичат да им е топличко. А пък храната дето ще е вътре ще се оглежда в огледалцата колко е красива и питателна.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия