Животът- начин на употреба! > Медицина, здравословно хранене

Стерилизатор за храни и напитки

<< < (2/13) > >>

johnny_fx:
Добро уточнение, явно не съм внимавал много по биология.  ;D

EDM electronics:
Не може човек да запомни всичко, камо ли всичко да знае!

Но нека едно да се знае: Не е добре човек да живее стерилизирано, микроорганизмите са ТРЕНИНГ за имунитета. Лишен от тях, той атрофира, като мускула когато спреш да го тренираш.
Извода е, че е по добре да помислим как да тренираме имунитета отколкото да правим стерилизатори ;D. но това е друга тама - много дълга.
Авангардно ще бъде например, ако някой измисли как да се прави хляб без микроорганизми /мая/, която я приемаме ката ден, подхранваща патогенната микрофлора в червата, идеалната храна за туморите, или пък да се намери начин тези гъбички да се умъртвят веднага щом хляба се направи, така хем ще стане безвреден, хем дълготраен, значително ща се подобри общото състояние на човек когато престане тази атака от гъбичките от хляба, предвид постоянната борба за територия в микрокосмоса/човешките черва/ която се води от микроорганизмите. И те, микроорганизмите се бият за всяко парче територия, като при човека, и сам човек за себе си може да даде превес на силите във войната с микроорганизмите, стига да знае как да го направи, и най-вече да има волята и търпението да го направи.
Хора които живеят в стерилна среда са по-болнави, имат и много алергии. Циганите дето ходят голи и боси зимата им няма нищо ;D

vitan:
Ял съм сушени ябълки на домашна фурна по технология домашна. Почти като прясната. Супер е. Войната м/у човека и бацилите е за основния ресурс - водата. Който я печели, той се размножава. Сушенето за плодовете е най-добрия начин за консервация от всички други. А и е простичък, но на съвременния човек ако не му кажеш, че нещо е от дъ-бест-хай-тек > не се хвърля да консумира.

Иначе може да се направи и хляб без мая. Няма проблем, малко е по различно. А и като се изпече, бацилите от маята мисля умират...

EDM electronics:
Ако знаеш как се прави хляб без мая,казвай, за мен това си е ХАЙ-ТЕК, ТОП-ГЪН, ДА-БЕСТ, ще пробвам веднага, защото имам домашна фурна за хляб-робот, отдавна не ям боклука от магазините.

johnny_fx:
Това за стерилността и имунната система е ясно. Мен идеята ми е за запазване на домашна продукция без толкова термообработка, с която се унищожават пък полезни неща. Другият момент е с купени ядки и зърнени храни да не получаваш букет от разни афлатоксини и други гадини.

Относно хляба, какъв е проблема в закваската? Или и киселото мляко и сиренето и т.н. ще ги изкараш проблемни?
Може да се яде и безквасен хляб, но не виждам проблем с квасеният. Проблем при хляба е брашното. Ако сам си правиш хляб, но с купено брашно и купена закваска, общо взето не правиш кой знае какво. Най-добрият вариант е собствено зърно, смляно на момента и направено на хляб, с домашна закваска. Брашното си запазва всички полезни неща до няколко дена. И имам предвид пълнозърнесто брашно от смляно цяло зърно. А не както сегашните мелници да ти го разделя на различни класове брашно, според пепелното съдържание. Отделно да му слагат избелители и "подобрители". Първо с начина на смилане и разделяне унищожават полезните неща, после ръгат разни витамини и минерали за да "оправят" нещата. Пълен абсурд, като с рафинираната захар, и олио, и какво ли още не. За хората рафинираните боклуци, а полезните "отпадни" неща отиват за животните.

vitan, кажи за сушенето. Преди сушихме ябълки и други плодове на една ламарина на слънце, но не си е работа и стават прекалено сухи и безвкусни.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия