Животът- начин на употреба! > Медицина, здравословно хранене

Стерилизатор за храни и напитки

<< < (11/13) > >>

johnny_fx:

--- Цитат на: vitan в Септември 15, 2009, 02:19:10 pm ---Водата в свободно състояние и тази в клетката са 2 различни неща. Клетката/разтението си има собствено биополе.
--- Край на цитат ---

Нали осъзнаваш, че сам се опровергаваш с това пояснение?

Seeker:

--- Цитат на: dedofire в Септември 15, 2009, 02:37:25 pm ---Драги ми Seeker простотии не съм писал. .......................

--- Край на цитат ---

И да ти пратя нещо - нищо няма да разбереш. Само ще си загубиш времето. Аз трудове не пиша , аз правя нещата.Трудовете се пишат от големите специалисти да ги четат още по-големите специалисти.
И внимателно чети постовете преди да отговаряш - щото ставаш за смях. Пак се извинявам че казвам истината , ама няма как иначе. 

vitan:

--- Цитат на: EDM electronics в Септември 08, 2009, 04:44:35 pm ---Случайно ли е това с храните, то отражение на бързо натрупване на печалби ли е или има нещо друго тука! - като например целенасочена дейност за редуциране на населението в световен мащаб имайки предвид, че от 1950 г. до 1990 г. е нарастнало 2 пъти.

--- Край на цитат ---
Оказва се, че и фурната за хляб не оправя нещата. В мелницата още слагат в брашното "подобрители", които ЕС задължава да се слагат. Така, че или селска мелница в която не са толкова "отворени" (за новото), или поне четете етикетите на брашната. На някои го пише точ-в-точ...

Smileface:
Здравейте,
По темата може много да се говори. Пиша ви каквото зная.
Гниенето е в резултат на микроорганизмите и плесените. И понеже е изключено да липсват в плодовете остава да се спре развитието им.
Болестите по растенията са причинени от плесени.
Факт е че измитата ябълка се разваля по-бързо. Причината е че се измива естественият восък от кората. Турските ябълки са обработени допълнително с восък, изкарват доста дълго, но гният от вътре на вън. Това с измиването важи за всички плодове и зеленчуци. Измитите пресни яйца също не издържат, дори в хладилник. Месо се мие евентуално преди готвене.
За да спрем развитието на микроорганизмите и плесените или да ги унищожим се налага да сменим тяхната среда на живот. Знаем че плесените отлично се развиват във влажна среда.
Наистина има разлика м/у влагата в растението и другата. А в растението имаме два вида влага: свързана и свободна. Да дръпнем цялата влага и след това да вакуумираме е единият отговор.
Друг отговор е в естествените консеранти. Сечам се за пчелен мед и танин. Тук пак се връщаме към традициите. Баба ми слага люти чушки в буркан от 3л. и най отгоре покрива с няколко лозови листа. Не го вари. След като го отворя ям от него цяла зима. Има сурова туршия с пчелен мед.
Вакуума върши много добра работа за ускорено сушене. Ще ми трябва време за да намеря диаграмата за сушене с температура и вакуум и ще я кача.
Микровълните са враг на качествената храна

vitan:
Винаги се радвам да науча нещо полезно наготово :) Благодарско.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия