Животът- начин на употреба! > Медицина, здравословно хранене

Истината за химико-хранителната и фармацевтични промишлености

(1/6) > >>

vitan:
Средностатистическия българин поглъщал на година 10 килограма консерванти, оцветители и подсладители!
В момента имам работа за много време напред, но когато мога, имам желание да смеля към 12 страници за консерванти – кое как вреди. Може да не се окаже нужно, ако няколко поста не помогнат по въпроса. Ако имате интерес, да направим тук малка база данни по въпроса.

Нещата може да се развият и към хормони (с които тъпчат животните например). Ето ви един факт: човек увеличава ръста си до към 25 години. От Нета разбрах за случай, при който нашенец заминал за САЩ на 28 години се връща не след дълго порастнал с 10 сантиметра! Ако изпростее народа и почне да не му пука какво ли ни чака?…

mzk:
Така е.

Имам приятел, който преди много години (7-8 а може би и повече) замина за Англия. Като се върна след 3 месеца беше дръпнал значително. След това отиде за още 1 година и като се върна беше поне 1 глава над мен  :o Но айде да не спамя темата. Витан е написал за какво иде реч.

Seeker:
Аз пък ще ви кажа една клюка ( защото е чута от мен , без да гарантирам за достоверност).
Един приятел се върна от САЩ , бил някъде в Флорида и разказваше че там издали нов закон за погребенията. Досега на място където имало погребан , отново погребвали след 8 години (в БГ е същото) . С новата поправка вдигат времето на 25 години, защото хората погребани преди 8 години не се разлагали, изглеждали като  мумии. Нито червеи ги ядяли, нито се разлагали.  Това е много показателно за храните които се ядат там и при нас, особенно в Макдоналдс ( рекламата беше че внасяли месо от САЩ). 

И друго:
Изкуствения подсладител аспартам(Е951) е особенно опасен , защото се разлага на опасни съставки . Затова на етикетите пише че е източник на фениланин, но се спестява че се отделят формалдехид и метанол(метилов стирт), които действат на нервната система и мозъка . Сиреч се оглупява.
Няма да коментирам нататък

Orenda:
Малко инфо за е-тата, понеже имам малко дете , много внимаваме какво яде, поне докато това зависи от нас.

vitan:

--- Цитат на: Seeker в Октомври 25, 2009, 09:24:11 am ---...Изкуствения подсладител аспартам(Е951) е особенно опасен , защото се разлага на опасни съставки . Затова на етикетите пише че е източник на фениланин, но се спестява че се отделят формалдехид и метанол(метилов стирт), които действат на нервната система и мозъка . Сиреч се оглупява....
--- Край на цитат ---
Eми то и на рекламите за безалкохолно с подсладители си личи. Там като ги гледаш, всички са от откачен нагоре. Посланието трябвя да е адекватно на консуматорите си. Иначе не е ефективна рекламата.

@Orenda - файла не се отваря нещо..

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия