Животът- начин на употреба! > Медицина, здравословно хранене
Икономичните крушки като "убийци"
zibeltbg:
--- Цитат на: mzk в Декември 12, 2009, 12:03:01 pm ---Колегата lazy от форума даде идея да се използват RGB светодиоди. Ако се правят трафове за халогенки, мисля че е по- удачно направо да се прави осветление с RGB светодиоди.
--- Край на цитат ---
Много скъпо излиза и много трудоемко- трябват десетки стотици светодиоди-НЕ СТАВА ТРАФОВЕТЕ-ЗАВИСИ ОТ КЪДЕ ГИ КУПУВАТЕ СТРУВАТ 7-25 ЛЕВА - не си струва да ги правите!!!- На илиенци съм виждал и по 4 лева-макар и без защита от късо на изхода...
zibeltbg:
Най добре използвайте диоди-1000 V 3 A - използването на отделни диоди като че е по-надеждно-натоварването на диодите в първия момент е голямо, защото кондензаторът представлява пълно късо, докато се зареди и диодите трябва да го понесат. Не използвайте готов грец. Може и стари халогенни автомобилни лампи-използвайте здравата секция-най-добре халогенни автомобилни лампи без черно покриние с една секция!!!!!! Кондензатора да е за поне 300 волта- като вдигнеш напрежението на входа на трафа, на изхода на трафа се вдига пропорционално. Черното покритие пък можете да премахнете с ножче и финна шкурка. Суперважно- не си давайте парите за "посинени" халогенни автомобилни лампи-е това е друга простотия- светлинния поток благодарение на синия филтър остава на половина!!! Марковите лампи при едно и също напрежение дават по- бяла светлина! За красив отражател можете да използвате кръгче от разглобен хард диск- отвора идеално пасва, или от компакт диск-отвора трябва да се разшири. Ако искате по пълен отражател правите следното-намирате отражател от автомобилен фар. Вземете домакинтско фолио, или от шоколад, внимателно и хубаво го намачквате. След това го разтилате и залепвате на триъгълни парчета с хелметекс или силикон към фара. Намачкването на фолиото е необходимо за да се осигури равномерно отразяване. Може да експериментирате с други е отражатели с експоненциална форма, които ще ви дадат друга концентрация на отражение. Сега се сетих, че може да конструирате отражател на принципа на копиране на формата-облепвате от вътре един отражател с хартиени лентички намокрени с вода, след това с лепило-по нататъка се сещате. Също така с лентчки от алуминиево фолио намазани от едната страна с грес, след това с лентчки от алуминиево фолио намазани от едната страна със силикон за гарнитури-300 градуса
zibeltbg:
Олллелле-леле-това е ЕЛЕКТРОНЕН ТРАНСФОРМАТОР- РАБОТИ И НА ПРАВ ТОК -няма сега да ви чета лекции-че напрежението се изправя, след това се подава на генератор с транзистори на 40Khz и след това на феритен траф-всичко това става в ЕЛЕКТРОННИЯ ТРАНСФОРМАТОР-електронните трансформатори-дето ги продават в магазините работят и на постоянен ток...ми вземете, че пробвайте
EDM electronics:
--- Цитат на: zibeltbg в Декември 12, 2009, 11:59:11 pm --- Олллелле-леле-това е ЕЛЕКТРОНЕН ТРАНСФОРМАТОР- РАБОТИ И НА ПРАВ ТОК -няма сега да ви чета лекции-че напрежението се изправя, след това се подава на генератор с транзистори на 40Khz и след това на феритен траф-всичко това става в ЕЛЕКТРОННИЯ ТРАНСФОРМАТОР-електронните трансформатори-дето ги продават в магазините работят и на постоянен ток...ми вземете, че пробвайте
--- Край на цитат ---
Ей......, фукльо, на кой ще четеш лекции, 2002 г. си учил токозправители, не ти ли идва на ум, че участниците в този форум са учили поне едно две десетилетия преди тебе.
Няма такова нещо електронен трансформатор, това ако е понятие на магазинера дето ги продава, то в електрониката се нарича "инвертор".
zibeltbg:
http://www.ambiente.bg/index.php?show=browse&prodid=13 Учил съм ги още от 80-та година. Аман от неграмотници-затова държавата ни е толкова зле-прост народ слаба държава-напиши в GOOGLE Електронен трансформатор- да видиш какво ще ти излезе-това е търговското наименование. Щом е електронен-значи има нещо друго освен траф. Ако някой тука не иска да си рамърда мазъка, или краката-да отиде до магазина да пита и е със суперконсервативно мнение като на средностатистическия тъп българин-не му трябва тоя форум. Яйцето все едно от коя страна ще се счупи. Тука изписах сума неща и аз да дам скромен принос. Като отидеш в магазина и ти кажеш-дайте ми един токоизкривител-инвертор-какво ще постигнеш? Е КВО-като напиша инвертор-хептем ще ме разберат ;D ;D ;D
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия