Животът- начин на употреба! > Медицина, здравословно хранене
Икономичните крушки като "убийци"
mat:
Направил си много хубава постановка, я направи същия експеримент но без този грец и кондензатор и да видим колко харчи (не че ще има разлика). То е по-важно да се види дали има разлика в светенето със и без греца. Но не знам как ще го разбереш без оптики.
А тези 30W разлика - дали самия траф (или там както му е името) не ги харчи за "вътрешни" нужди?
И един личен въпрос - какви са техническите параметри на този ватметър или каквото е там - до колко мах. може да мери, какво може да мери, колко струва и откъде го купи?
zibeltbg:
--- Цитат на: red__bull в Декември 15, 2009, 02:24:45 pm ---Не съм много на ти с електрониката но докато се карате, сглобих схемата с ел. трафа (или там както му е името) греца и кондензатора. Свети много по ярко лампата, но и консумира много повече 86 вата а крушката е 55 вата, а на мен целта ми е да плащам по малко ток за осветление. Защо става така?
--- Край на цитат ---
Колкото-по бяла светлина дава крушката-толкова по-високо КПД. Експериментаторе-хвала ти, че си мъж на място. Това съм го учил-при 2-пъти увеличаване на светлинния поток-окото възприема разлика 1 ИДЕЯ!!! Вземи светломер, или фотоапарат и сравни светлината и консумацията на лампата и при обикновенно свързване.
Мат, тези 30 вата трафа не може да разсее...
getca- кажи нещо сега!!!???
и тоя, дето ми трие постовете-и той нещо да каже!!!!!!!!!!!!!!!!!!
mat:
--- Цитат на: zibeltbg в Декември 15, 2009, 03:12:09 pm --- Мат, тези 30 вата трафа не може да разсее...
--- Край на цитат ---
Какво отчита ватметъра когато няма товар (при изключена крушка)?
И на други места беше споменато, че с фотоапарат може да се види разликата в силата на светлината. Как точно става това?
zibeltbg:
Нищо няма да отчете, понеже трафа не тръгва без товар. Като ги гледам тези транзистори без радиатори- максим. разсейване на трафа е 3 W!!!
най-добре със стар фотоапарат-разлика от 1 бленда дава точно 2 пъти промяна в силата на светлината - примерно между бленда 5.6 и бленда 8 !
Цифровия апарат пък записва параметрите на снимката-може да ги видите на propertis-прикачил съм снимката на red__bull - правете снимки без светкавица :)
red__bull- трафа ти е за 60 вата- имай го в предвид !!!
!!!
red__bull:
Снимките съм ги правил с апарата на максимална резолюция после ги смалих с ACDSee Pro 2.
Сега ще пробвам без светкавица, и без товар да видя уреда какво ще отчете. Но без греца и кондензатора свети много по слабо. Уреда мери до 4416 вата. сега ще направя снимки без греца и да видим колко вата харчи.
уреда мери напрежението на мрежата, честотата, ватове, максимална стойност ватове, колко ампера дърпа консуматора, киловат часове, цена за киловат час.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия