Животът- начин на употреба! > Медицина, здравословно хранене

ДЕТОКСИКАЦИЯ НА ОРГАНИЗМА

<< < (4/16) > >>

johnny_fx:
20 кила токисини не са ли малко множко? ;)
Аз понеже съм 55 килца, да смятам, че не съм много обременен с токсини тогава.

Малко ще се отклоня, но да уточним за поста.

--- Цитат на: EDM electronics в Ноември 12, 2009, 09:46:09 am ---40 дневни постове - само на вода.
--- Край на цитат ---

Моисей пости 2 пъти последователно по 40 дена на върха на планината, Исус пости 40 дена в пустинята. Въпрос с повишена трудност. От къде вода на връх планината и в пустинята? Сега не казвам, че не са пили вода. Казвам, че не пише да са пили и логично според мястото не е имало вода. А че за Бог няма невъзможни неща е ясно.

Смисълът на поста е да се смириш и да се приближиш до Бог, за да разбереш волята Му. Пречистването на организма е някъде на заден план /евентуално/. Като се има предвид, че по онова време земята, храната и водата са били чисти. Евреите са яли определени животни, сред които не присъства свинското /едно от най-токсичните меса/. Нямало е стрес и разни лъчения, като днес. От цялата работа можем да заключим, че токсини, ако е имало, са били пренебрежимо малко.

Гнилостните и много болестни процеси се извършват от анаеробни бактерии. Съответно антиоксидантите в този случай не помагат, а напротив. Трябва кислород. Човешкият организъм естествено произвежда H2O2 и O3, за да се бори с гадините, но не смогва на големият наплив, заради токсичната среда, храна, вода и т.н. Същото е и с атмосферата, не смогва да се самоизчисти.

Здравите клетки имат защита срещу реактивният кислород от горните съединения и той унищожава само вредните. Но всичко в организма трябва да е в правилен баланс. Не можеш да наблягаш на антиоксиданти и да викаш озона и пероксида са вредни, също и обратното. Но при болестни състояния, може да се помогне на организма с кислород.

pH-то на кръвта също е важно. Болестите и киселата кръв вървят ръка за ръка. За това пиенето на активирана /жива, алкална/ вода е съвсем логично. Аз лично само от няколко месеца пия активирана вода, но определено забелязвам разлика. Преди карах хрема повече от седмица, сега не съм хващал хрема изобщо. Събори ме грип, но се оправих за 3 дена. Това никога не е било.

А иначе стареенето е естествен процес, който Бог е заложил и с него не можете се пребори.  ;)

Относно този уред, като ти попадне в ръцете ще се разбере, ако споделиш. А пък Райф викам да не го месим и в тази тема, за да не става тупурдията.

EDM electronics:
В пропорции можеш ли да смяташ, че ми задаваш въпроси да не казвам какви, а и всичко е относително, не съм казал, че ВСЕКИ, данните са средностатистически, не съм ги изследвал аз, а лекари /професори/ специалисти в областта.

Живея в град дето има висок връх в голяма планина. Често ходя там, къде на спорт, къде на хапка-пийка с приятели. Та там на върха има вода бол, даже и една река извира точно от върха, а чешми с вода през 200-300 метра. Та не мога ти отговори от къде Моисей е пиел вода, отговори си сам, може де си е пълнил манерката от там дето има ;D. И друго, в пустинята има вода, местата където е тя се наричат оазиси.

Виждам, не си наясно с това в каква среда се развъждат микроорганизмите, засегна тема в която съм особено информиран. Гнилостните процеси са алкални, гнилите плодове образуват алкална реакция. Но има бактерии които живеят в кисела среда, но са много малко- като "Ешерихи коли", "Протеус" например.

По време на пост, глад, настъпва ацидоза в организма, повишава се киселинността, като направо разтваря гнилостните процеси алкалните. Бактериите и вирусите не харесват голямата киселинност, големите дози лимонов сок при грипна инфекция за какво са. Има информация по темата от медици и от медици.

Пиенето на алкална вода /такава е минералната/ не е особено полезно ако се прекалява, първо защото бързо хваща бактерии и второ защото много натоварва бъбреците.

В крайна сметка теории колкото щеш - противоречиви. Интересното е, че най-компетентни за поста и глада са онези които и един ден в живота си не са останали гладни!

Пречистването на организма от пост или глад не е евентуално, а е сигурно, но бавно.

Не перефразирай думите ми за стареенето. Не съм казал че някой може да спре стареенето, т.е. процеса на деление на клетките. Колкото по ускорено е делението на клетките, толкова по-бързо настъпва старостта, можем само да удължим процеса на деление, защото клетките имат лимит, като яйцеклетката при жената. Колкото е по чист организма, толкова по-дълъг живот има една клетка.

И аз не искам да дискутирам Райф, но и мен като него ме дразни факта, че някой ползват името му за да си продадът нещата нямащи нищо общо с него. Защо не изписват Кларк което ще е достоверно ами Райф?

johnny_fx:
Говорим за различни неща и гледаме от различен ъгъл.

- Аз говоря за духовният смисъл на поста, ти говориш за физическият смисъл на гладуването. За водата е ясно, че може да се намери. Идеята ми беше, че не пише изрично и от предположения няма много смисъл.
А за "евентуалното" имах предвид, като евентуално допълнение към духовния смисъл на поста и с оглед на онова време. Не че в днешно време няма файда от гладуване.

- Аз говоря за анаеробни процеси, ти за алкални. Идеята ми беше за ролята на кислорода. За алкалната вода просто допълних, относно здравословното състояние, и как е при мен.

- За стареенето, беше заигравка, без идея за перефразиране.  :)

Що тъй не се разбираме, ами трябва да се обясняваме по няколко пъти?

EDM electronics:
      Прав си за духовния смисъл на поста-глада, е тогава с един куршум два заека. Глада учи на търпение и смирение, развива изключително волята. И обратно, хора които ядат много месо, които имат много токсини в тялото си са по-нервни, по-агресивни, по-нетърпеливи, страдат от безсъние и т.н. Доказателства за това няма да представям, просто е достатъчно човек да се огледа наоколо.

За разбирането по между си, и аз съм за.

teofilius:
Дори и за най-евтиния китайски "Детоксикатор"  не бих казал че е менте, защото има много случаи с доказан лечебен ефект. Просто истината е малко по-различна. Йонната водна или друга среда стимулира правилното функциониране на различните телесни органи а също и стимулира естествената детоксикация , тоест организма сам да изхвърля токсините... Истината е също и че не е достатъчно просто да имаме и ползваме детоксикатори, запер и прочее а най-важното е да имаме здравословен начи на живот и хранене...

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия