А!
Точно това ми е идеята!
Да се съсредоточим върху такъв вариант. Да си добива човек "гориво". Нещо като "петролен" кладенец. Като за начало.
КПД...?, ако е "закачен" за вятър или язовир..."колкото - толкова".
От тук натам трябва да си трошим уменията за да осигурим по малко енергийно "поглъщаща" технология.
Да това са същите Норвежци дето са правили деутерий за германците през войната по абсолютно същия начин. И ние докато си правим опити, онези тикви ще почнат да си карат колите. И деутерий ще продават, щото последния се явява като "страничен" продукт при електролзата. А по руските сайтове пък се коментира с половин уста, че е открит електро-химичен начин (а не ядрен) да се "запали" тежката вода. Долу-горе фантастика.
Според мен трябва да се "копа" в посока на това как да се постигне по-добра проводимост на водата по нехимичен път.
Как да направим диелектрика проводим?
Как ти звучи?
Така, стига теория.
Моята практика показа, че най-добре се държи съд от керамика или от титан.
Титановия съд, който купих преди година е "пасивиран" по някакъв начин за да не е проводим. Така го купих. Скъпо е. Керамиката е тежка, много тежка.
Иначе се чупи лесно.
Единствен резултат според мен, намаляващ реално консумацията/получен обем е намаляване на разстоянието между електродите (при запазване на тяхната плщ). Малко осезаемо. Високите честоти и високите напрежения не дават резултат. Ако някой иска ще му подаря един 5KWt триод ГУ-96. Аз съм правил 27Mh авто-генератор за сушене на дървен материал (7KVt на Анода). Капацитивно награване на диелектрик. Предоставям безвъзмездно всякаква информация (и лампа). Толкова препатих, че неискам да се занимавам.
Ако смятате, че е ефикасно да се направи експеримент с високоволтов (избираемо напрежение), високочестотен (избираема честота), генератор - моля. Колкото броя поискате, ще ви ги направя и подаря. Не на триод, разбира се.......
"....ако беше толкова лесно, нямаше да се падне на нас..."