Животът- начин на употреба! > Медицина, здравословно хранене
Генератор на д-р Royal Raimond Rife
juliang:
--- Цитат на: atos в Декември 18, 2016, 02:28:58 pm ---... Колкото до матричните линкове - представи си го като тотално безжичен интернет по целия свят (по-точно в цялата Вселена), само че без въпросните препратки, има директни връзки. Самото пространство е "проводник" и харддиск (суфтуер и хардуер в едно цяло). Можеш по всяко време да се потопиш в тази база данни и да се "кънектнеш" към каквото и който искаш. Това е в основата на вечната взаимовръзка между всичко и всеки! Доста от тези процеси се случват на подсъзнателно ниво или по време на сън. Това са желания, (добри или лоши) които се материализират, преодолявайки и управлявайки "дребните" събития. Това е и причинно-следствената връзка между събитията, които силно се влияят от човешката мисловна енергия. Това са такива връзки и взаимодействия, които много малко хора са се научили да ползват съзнателно(споменах кои).
--- Край на цитат ---
И задавам аз сега въпроса "За чий са ми в тоя случай хармонизатори, оргонизатори, райф-лампи, вълни, скайп-видеовръзки?"
--- Цитат на: atos в Декември 18, 2016, 02:28:58 pm ---...Колкото до директното предаване на лъчения, споменах, че старите тръбно-лъчеви камери и монитори са най способни да улавят и пренасят лъчения, които не само са в извън видимия спектър, но и са малко изследвани, понеже много от учените, занимавали се с тях са акцентирали само върху тази страна, която ги е интересувала.
--- Край на цитат ---
Остава въпроса как ще докараш информацията за тези лъчения през цифровия интернет, способен да разбира само единици и нули, и в който всяко битче има точно определено предназначение. Също така надявам се ти е известно, че при пренасянето видеото претърпява компресия на информацията и последваща декомпресия. В този случай тя е със загуба (за разлика от zip комрепсията която възстановява файла 1:1), тоест получения образ не отговаря на 100% на видяното от камерата. Тази компресия отново е изградена така, че да се запази визуално максимална част от образа, като се изхвърли всичко което не е чак толкова нужно. Подобните цветове се приравняват към най-близкия кум тях и се уеднаквяват. Части от кадъра които са почти еднакви се записват само един път, и после се поставят няколко пъти на различни места при възстановяването на картината. Области, които остават визуално еднакви но само се преместват, се записват само веднъж и после се посочва тяхното отместване.
Interleaving-а също си го чувал - дефакто в един кадър се записват само нечетните линии, а в следващия - само четните. във всеки кадър имаш смесно изображение на текущия и предишния кадър.
Всичко това което изреждам е изобретено и създадено само и единствено с цел изобразяване на ВИДИМИ цветове. Използвани са известни на науката недостатъци на човешкото око така, че да се изреже още информация която поради тези недостатъци ще стане незабелязана.
Софтуер, който да определи автоматично дали оригиналния кадър и този, минал процес на decoding/encoding са еднакви, е изключително сложен и работи с наченки на изкуствен интелект - опитва се да разбере какво е нарисувано. И това е защото погледнато от машинна гледна точка двата кадъра са ТОТАЛНО РАЗЛИЧНИ, въпреки че визуално за човек са почти еднакви.
И с'я ти се опитваш да ми кажеш, че в тая цялата каша която се случва с образа, ще премине и нещо дет не го знаем? Ще премине, ама точно никога.
Тези оправдания и обяснения бих ги приел (с големи резерви, само за да продължи приказката), ако камерата и монитора са свързани с аналогов кабел. Но в светлината на цифровото приемане и предаване - няма никакъв, ама НИКАКЪВ шанс да ти повярвам. Не само аз, ами и всеки, занимавал се малко по-сериозно с компютри и видеообработка. Ако се опитваш да им го обясниш така, ще ти се хилят като емотиконите, дет Йоро ги слага из чата... :) Не пробвай, ще станеш за смях.
Кинескопния монитор - отново пълен смях в залата. Имаш ли идея как работи кинескопа? Какво генерира цветовете в него? Нали не мислиш че вътре има цветни лампички?
Не, има електронна "пушка" която излъчва поток йони. Тези йони са невидими. Когато този "залп" улучи определено място (пиксел) на предната стена на кинескопа, той кара специално поставено на повърхността му вещество (луминофор) да свети. На кинескопа има 3 различни вида луминофор, който свети с 3-те различни цвята. В зависимост към коя точка е насочена "пушката", такъв цвят ще получиш. Ако искаш чисто червен екран - пушката удря само червените зони, зелените и сините ги пропуска. Ако искаш бял - пушката удря всичко наред и смесвайки червен, зелен и син цят, получаваш бял. Ако искаш черен цвят, пушката просто не стреля, няма улучен луминофор, нищо не свети.
С'я ми кажи как дори и аналоговия монитор ще излъчи нещо освен червен, зелен и син цвят? Или тайно слагат и луминофор излъчваш тия вълни за които спорим?
Разбираш ли колко смешно звучат тези обяснения? Да, някоя баба дет само гледа телевизора може и да ти повярва, но човек който знае как работи телевизора отново ще се търкаля от смях като слуша какво му обясняваш.
Аtos:
--- Цитат на: juliang в Декември 18, 2016, 03:27:19 pm ---И задавам аз сега въпроса "За чий са ми в тоя случай хармонизатори, оргонизатори, райф-лампи, вълни, скайп-видеовръзки?"
--- Край на цитат ---
Точно за да се "линкнеш", като обикновен човек, който няма уменията на ясновидец или практикуващ!
Но това е по "софтуерната" част, която не включва първите две-три "хармонизатори, оргонизатори". Актуално е, когато посочените устройства се ползват дистанционно, иначе - не! Различни са методите на транслация и въздействие, не ги бъркай (смесваш тотално всичко, което е показател за невежество в тази материя).
Не изпадай в положението на прасе, за което дали яде помия или кулинарен шедьовър е все тая!
--- Цитат на: juliang в Декември 18, 2016, 03:27:19 pm ---...обяснения бих ги приел (с големи резерви, само за да продължи приказката), ако камерата и монитора са свързани с аналогов кабел...
--- Край на цитат ---
Разбира се че имам в предвид аналогова връзка! Споменах ти, че при цифровизацията се губи много (понякога и всичко) от чисто механичния метод.
Споменах ти възможните начини просто, не знам защо се хващаш като удавник за сламка единствено в това, което смяташ, че можеш да "обориш"?
Ако се предава директно (онлайн, без запис на филмова лента) ядрен взрив от тръбно-лъчева камера на лъчев кинескоп, шансът да се транслират доста от радиационните излъчвания (все пак в ограничен спектър) е много висок!
Луминофор има в черно-белите екрани. Но ако говорим принципно, ти разсъждаваш праволинейно като...нямам сравнение!
Именно потокът йони има и други характеристики, не само тези, в които ти се ще на теб да се ограничиш!
Разсъждаваш като хидроинженер, който проектира ВЕЦ - той не се интересува дали водата е мека или варовикова, колко е повърхностното и напрежение, колко и е Ph-то и, носи ли тя и друга информация! Да, вярно, другите хидроинженери биха ти се изсмели, ако им кажеш, че водата от твоята ВЕЦ е силно негативна като заряд и вреди на живите организми. Това е типичен пример за задръстеност в разсъжденията!
Отричането на нещо не премахва съществуването му!
Това е техническото късогледство - пак се опитваш да обясняваш едни неща, чрез знанията си за други!
juliang:
--- Цитат на: atos в Декември 18, 2016, 03:52:20 pm ---Точно за да се "линкнеш", като обикновен човек, който няма уменията на ясновидец или практикуващ!
Но това е по "софтуерната" част, която не включва първите две-три "хармонизатори, оргонизатори". Актуално е, когато посочените устройства се ползват дистанционно, иначе - не! Различни са методите на транслация и въздействие, не ги бъркай (смесваш тотално всичко, което е показател за невежество в тази материя).
Не изпадай в положението на прасе, за което дали яде помия или кулинарен шедьовър е все тая!
--- Край на цитат ---
Не, не ... райф лампата излъчва вълни. Тия вълни влизат в резонанс с гадинките в организма ти и ги требят. А според Кадуцея има замесен и оргон в цялата работа, който не знам къде се вписва...
С'я ... вече някой конкретно да каже вълни ли са лъчи ли са ... аз вече се омотвам. Ма и едното и другото не може да се предаде по интернет и скайп - давам гаранция.
--- Цитат на: atos в Декември 18, 2016, 03:52:20 pm ---Разбира се че имам в предвид аналогова връзка! Споменах ти, че при цифровизацията се губи много (понякога и всичко) от чисто механичния метод.
--- Край на цитат ---
Не ми се измъквай по терлици. Обясних ти че при цифровизация ГАРАНТИРАНО се губи АБСОЛЮТНО всичко което не е видим цвят. Пробвай по скайп да предадеш най-близкото до цвета инфрачервено излъчване от едно дистанционно на телевизор и ще се убедиш. Сложи камерата в едната стая, а монитора пред "оченцето" на телевизора и се опитай по скайп да смениш каналите или да намалиш звука ... :)
Кажи си го, не се срамувай. Или ме опровергай по някакъв начин :)
--- Цитат на: atos в Декември 18, 2016, 03:52:20 pm ---Ако се предава директно (онлайн, без запис на филмова лента) ядрен взрив от тръбно-лъчева камера на лъчев кинескоп, шансът да се транслират доста от радиационните излъчвания (все пак в ограничен спектър) е много висок!
--- Край на цитат ---
Абсурд, абсолютен и пълен абсурд :) Ако наистина си го мислиш ... няма смисъл да споря с теб по тия въпроси.
А, да ... как ли операторите в АЕЦ гледат на мониторите какво се случва в горещата зона на реакторите? В реално време, по аналогови камери? Или гледат мониторите в защитни комбинезони? :) А тия дет се оправяха във авариите на Чернобил и Фукушима? Дистанционно управляеми роботи с камери... сещаш се нали?
krasias:
juliang, вземи едно дистанционно инфраред натисни някой бутон и го насочи към включената камера на GSM а, ако дистанционното е изправно ще видиш мигаща виолетова светлина.
juliang:
--- Цитат на: krasias в Декември 18, 2016, 04:33:37 pm ---juliang, вземи едно дистанционно инфраред натисни някой бутон и го насочи към включената камера на GSM а, ако дистанционното е изправно ще видиш мигаща виолетова светлина.
--- Край на цитат ---
Да, но това мигане прожектирано на екран пред телевизор няма да смени програмите му.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия