Животът- начин на употреба! > Медицина, здравословно хранене
Генератор на д-р Royal Raimond Rife
gotiniq7:
http://medlab.ua/price.php?kod=144 В Украйна произвеждат доста от специалното оборудване, хвърлете по едно око
gwtt:
--- Цитат на: RUS в Април 28, 2009, 12:25:41 am ---Намерил съм потенциален желаещ който има опит с направа на светещи реклами
--- Край на цитат ---
Здравей. този твой познат може ли да сглоби една две такива лампи за под 10лв на парче. Ще измислим да ползваме електроди от някакви стандартни радио лампи, които отговарят на изскванията имаше хром ванадий вътре ако не се лъжа ме поправи. Принципно ми се струва лесно и сам да си направиш лампата на спиртна лампа и стъклена тръбичка, но стъклото няма да е кварц. А хрумна ми защо да не ползваме някаква кварцова лампа като основа на стъкленото тяло. Кажи с какво стъкло разполага този твой приятел.
vitan:
Навремето EDM_electronics ми каза, че някъде имало много просто лечение на рака.
Може в прикачения файл да има много истина.
Защо обаче чак сега вижда бял свят?
EDM electronics:
Занимавах се 2 год. с правенето на Райф-лампата. Искам да кажа на ентусиастите, които решат да се пробват, че ако тя не е същата, като на Д-р. Райф, все едно нямат нищо. Защо казвам това: Електроди различни от волфрама, говоря за този 100%, няма да работят при високите честоти, бързо ще се разпрашват, няма да издържат на плазмата, намагнитват се, освен ако някой иска да я кара на тлеещ разряд и да я ползва само за осветление, като небезисвестния ГОГО 55. Ще му направя комплимент и малко реклама /стари приятели сме с него ;D/, като кажа, че беше един от първите в БГ сдобил се с компилация на лампата, изготвена по метода на неоновите реклами. С две думи - за нищо не става! - отива в коша за нестанали неща.
В БГ никой не може да сглоби цялата лампа - доказано! В БГ няма кой да издуе балон от кварц, нито да запои електроди на кварца! - говорил съм с всички спецове от оно време, които са се занимавали с кварц в БГ. А защо точно от кварц, ми хелия бяга от стъклото ;D, така както, като надуем балон с хелий той не стои вечно надут. Херметизацията на лампата е най-трудния процес. В професионални фабрични условия у нас /правил съм проучване/ успеваемостта за херметизация е 2 или 3:1, т.е. една кварцова лампа на всеки три отива на боклука. В любителски условия вероятно от 10 лампи ще е годна само една и то не се знае за колко време. Нагрявал съм кварц до 3 200 гр., свети като ксенонова лампа, без очила в него не може да се гледа - и не помръдва, стои си твърд. Стъклото се топи и на спиртна лампа, но да се направи Райф-лампа в любителски условия - ИЗКЛЮЧЕНО. Когато се сблъсках с проблема се учудих как е възможно преди 100 г. в САЩ да я направят, а сега у нас през 21 век да не може - ето докъде я докарахме с демоКрадцията. Оборудването за такава работа е изключително скъпо. Използват се бренери с водород и т.н.. За лампата може много да се каже, но не подхожда на заглавието "Генератор", има нещо мнооо по-важно при Райф от генератора, всъщност на Хойланд той му е бил най-малкият проблем, ми купил го готов ;D, не го е правил ;D.
Въпреки всичко в БГ лампа има и то с огледални волфрамови електроди ;): http://www.rife.hit.bg/
Витане, интересно инфо даваш - браво! Аз лично ползвам готварската сода /Сода бикарбонат/ при настинка и гърлобол. Слага се половин лъжичка на езика и се смуче, много бавно, полека да слиза надолу. И убива всичко по пътя, стотици пъти по-добре от "Тантум верде" и прочее боклуци ;D. Содата е страхотен антисептик, широкоспектърен, но мнооого скъп, само 12 ст. пакетчето ;D.
Колегата dwtt даде добро инфо с електро-колоидното сребро с чистота 99,99%. Ето и един линк: http://www.armax.hit.bg/main_files/armax.htm
Поздрави!!!
vitan:
Да завърша темата. Благодарение на EDM_electronics има полирани волфрамови електроди. Полирани от 99% волфрам е по-добре от неполирани 100%. Ще има голяма разлика в износването (ако въобще се забележи такова и в 2-та случая).
Колкото до кварца, и Пайрекса (Pyrex) държи хелия. Е, кварца бидейки кристал е перфектен проводник на Етера, но за него се иска машина за обработка. В Нета имаше файл, който научно доказваше колко се абсорбира хелия в Пайрекса с времето. Статия на високо научно ниво. Като цяло останах с впечатление, че една лампа с по-дебели стени (както си е) би издържала 10 години работа…. нон-стоп.
Обаче за обикновеното стъкло нещата изобщо не стоят по тоя начин. Вече съм обяснявал в аудиофорума защо.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия