Алтернативни енергоизточници > Електромагнитни и импулсни мотори И генератори

Rotoverter

<< < (18/35) > >>

Радико:
Иване и аз щях да напиша същото като майстора но той ме изпревари. Както и да е.
Виж експеримента с жироскопа е интересен, Любопитен съм какво би се получило. Експеримента трябва да бъде направен обаче много прецизно защото ако има такива това ще са много слабо изразени взаимодействия. Освен това много опоненти веднага биха свързали положителният резултат със електромагнитно взаимодействие. И накрая не ми стана ясно какво общо има тук ефекта на Вентури ли, Бернули ли "това са две различни неща ама много хора ги бъркат" 

@praktik:

--- Цитат ---Виж експеримента с жироскопа е интересен, Любопитен съм какво би се получило. Експеримента трябва да бъде направен обаче много прецизно защото ако има такива това ще са много слабо изразени взаимодействия.
--- Край на цитат ---
И аз съм много любопитен за резултата от такъв експеримент. И ако имах нужните средства за експеримента, веднага бих го направил. Известно е че жироскопите запазват равнината си на въртене, тоест съпротивляват се на сила която променя равнината им на въртене. Подобно на топче от билярд което удря друго топче в покой, последното се съпротивлява със инерчна сила по принципа на 3 закон на Нютон, енергията на първото топче преминава във енергия на второто топче, изглежда че инерчните сили а и приложните, само преразпределят енергия. Но в случая на постановката на Димов, къде се губи енергията, тоест тя не се губи но се отнася от нещо имплицитно невидимо, може би етера, или гравитационни вълни. Само експеримент достатъчно добър и чувствителен ще покаже. Аз предлагам да се тества със махало, дали няма да се променят периодите на махалото не линейно, защото те затихват линейно от съпротивлението на въздуха и окачването.

Maistora52:
Периодите на махалото затихват основно от т.нар. гравитационни сили. Останалите са допълнителни - може и да ги няма, и пак ще има затихване на колебанията.

@praktik:

--- Цитат на: Maistora52 в Юни 26, 2014, 07:48:35 pm ---Периодите на махалото затихват основно от т.нар. гравитационни сили. Останалите са допълнителни - може и да ги няма, и пак ще има затихване на колебанията.

--- Край на цитат ---
Майсторе не е така, във безвъздушно пространство и при пренебрегване силите на триене на окачването на махалото ( нишката за която е закачено всяко тяло с маса, и тази нишка се окачва за някаква опора, при движението тази нишка се трие с опората )
Махалото ще се движи вечно, а колкото е по голяма гравитационната сила, толкова ще са по малки периодите на махалото. Ако има перманентно нарастваща сила на гравитацията, периодите ще намаляват съответно с увеличението на силата на гравитациата, но никога няма да затихнат. Ето зависимостта на периодът на махало от гравитационното ускорение.
 T=2p sqrt L/G .
Където Р-пи , L-дължината на окачването ( нишката на махалото ) G-земното ускорение , sqrt - корен квадратен.
Но не съм сигурен дали при постановката на Димов, просто енергията на падане няма да се изразходи за увеличение на ъгловата скорост на жироскопа. Затова трябва да се експериментира. Не се ли събира векторно скоростта на перпендикулярно удряща билярдна топка, със скоростта на прелитащата покрай нея топка. Удрящата спира , а ударената си изменя посоката но вече с двойна скорост.

Радико:
Напълно съм съгласен с @praktik
колебанието на орбитата на луната е форма на махало и не затихват никога защото няма триене.
П.П. не само на луната, всяка елиптична орбита е махало.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия