Животът- начин на употреба! > Екология

ГМО в България - дойде ли краят на българското земеделие?

<< < (8/18) > >>

prp:

--- Цитат на: altium в Януари 23, 2010, 11:34:37 pm ---
--- Цитат на: prp в Януари 23, 2010, 11:02:25 pm ---ГМ храни може би ще имат ключова роля в изхранването на райони където не модифицираните храни са трудни за добив поради наличието на паразити и насекоми които са характерни за климата

--- Край на цитат ---

Това е най-голямата глупост, която досега бях чувал досега. Колега прощавай за израза, но досега човечеството се е изхранвало именно със "старите" храни. Чака ни истинско бедствие, ако ползваме ГМО . Горе в постовете ясно и точно са написани последствията и най-вече: мутации, изчезване на животински видове - например пчели, изтощаване/измиране на почвите и т.н.
Има много сериозни проучвания от много сериозни организации (горе са описани), доказващи реалната и абсолютна вредност на генно модифицираните храни и организми.

Аз искам да се основе търговската марка "Генетично НЕмодифицирани храни" и вярвам, че такава ще има скоро и ще се цени много.

--- Край на цитат ---

Не искам да те убеждавам в правотата си а и не искам понеже сме на една страна и да убеждавам човек заел емоционална позиция от личен опит знам че няма смисъл. Обаче живея в Добруджа и тук е селскостопански район и имам представа от земеделие въпреки че не съм земеделец стр. инженер съм но имам познати земеделци. Ако си учил география в училище би трябвало да знаеш че България е в умерения пояс а има държави които се намират в други пояси наречени тропически субтр, екваториален и субекваториален и там климата е много по различен от нашия. Там няма зима или е много по-мека от нашата но за сметка на това имат вредители които тук ги няма заради по-суровата зима. А ГМ културите са с модифицирани гени на бактерии резистентни на пестициди за да могат в южните щати да си изкарат по две реколти на година пре спокойно. Там пръскат сериозно с пестициди докато ние тук не но само една реколта на година. А закона са го приели за да могат да си продават продукцията у нас не че не я продават и до сега де но просто да узаконят понеже знаят че сме корумпирана държава. Но какво ли да ти обяснявам щом не можеш сам да се сетиш няма смисъл. Купувайте по възможност само българското и това е.

GMG:
   Подкрепям казаното prp !

--- Цитат ---Купувайте по възможност само българското и това е.
--- Край на цитат ---

Стремя се да го правя, но ако е възможно,
правете си храните сами у дома, както нашите баби са
го правили и хранили нас !

Seeker:

--- Цитат на: prp в Януари 26, 2010, 01:13:35 am ---
...............не я продават и до сега де но просто да узаконят понеже знаят че сме корумпирана държава. Но какво ли да ти обяснявам щом не можеш сам да се сетиш няма смисъл. Купувайте по възможност само българското и това е.

--- Край на цитат ---

Е , и как да разбера че е българско? На изложения от вида "произведено в БГ" има основно китайска и вече по-рядко турска стока. Като живееш в Добруджа какви зеленчуци ядеш? Сигурно от Тракия? Или киселото млякото е от Лудогорието? Ами месото? Ами чесъна ? Никъде не пише че са от еди-си -къде. Аз къде да си отглеждам храната? На балкона или на покрива на блока, или в градинката отпред? Ами най-малкото като минат мангалите нищо няма да остане.
 Знаеш ли какви боклуци се внасят отвън ( с контейнери) които не минават санитарен контрол или да минат все е тая, и това влиза директно в храната! Без промени в законодателството и стрикното спазване на законите нищо няма  да се промени, а дупетатите трябва да се дъжат поименно отговорни за гласуването на антибългарските закони и последиците от тях! Защото това което става вече 20 години се нарича тих геноцид - убиване на хора чрез законово установени процедури - медицинска помощ, храни , пенсионна система  и много други.
Ама нали "преклонена главица-сабя не я сече"  затова сме на тоя хал.
Я вижте гърците какво правят! Настъпаха ги по мазола и метнаха стачките. Аз съм сигурен че те накрая ще спечелят и като държава, и индивидуално , а ние ще духаме супата.

vitan:

--- Цитат на: Seeker в Януари 26, 2010, 12:26:36 pm ---Без промени в законодателството и стрикното спазване на законите нищо няма  да се промени, а дупетатите трябва да се дъжат поименно отговорни за гласуването на антибългарските закони и последиците от тях! Защото това което става вече 20 години се нарича тих геноцид - убиване на хора чрез законово установени процедури - медицинска помощ, храни , пенсионна система  и много други.
Ама нали "преклонена главица-сабя не я сече"  затова сме на тоя хал.
Я вижте гърците какво правят!
--- Край на цитат ---

Абсолютно!

vitan:
Книга за теглене "Семената на разрушението."

http://radosvet.net/file/book/5809-semena-razrusheniya-tajnaya-podoplyoka.html

Не всички животни различават ГМО. Ако се хранят с такава храна, у тях настъпват трайни увреждания.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия