Животът- начин на употреба! > Екология

ГМО в България - дойде ли краят на българското земеделие?

<< < (13/18) > >>

giunal:
MarioBroz

Не "скоро ще го има". Вече от години може би 10г а, може и повече, се трови българската природа.За сега  най-потърпевши са пчелите и пчеларите. Пчелите имат най-добрият метаболизъм в природата. И това е една от причините ГМО толкова много да им вредят. Много хора все още незнаят(в това число и аз години наред търсех отговор какво става с тези нежни създания, който даряват нас хората с божествена храна.). А отговора е бил пред очите ми. Откакто започнаха да се сеят генномодифицирани слънчоглед, царевица, соя, а сега разбирам и пшеница всяка година ми загиват м/у 10 и 20 здрави семейства без обяснима причина. А преди 15 години и назад такова масово измиране нямаше. Напротив колкото и неблагоприятна да беше годината винаги са давали добра продукция и са ми носили някакъв приличен доход. А и самите пчели бяха по жизненни и продуктивни. А сега ако не ги продхранвам есеннта през зимата гладдуват и берат душа как ще изкарат до пролетта. Както и народа де. Но да оставим това за други форуми.   

johnny_fx:
Не мисля, че само ГМО има пръст при пчелите. Чувал съм за случай на измрели пчели, след като са поставени GSM антени в близост.
Нещата са комплексни и много дълбоки.

dedofire:
То БГ земеделието го няма отдавна. Сега просто целта е да бъдат отказани хората тия дето се опитват да произвеждат земеделски продукти. И тъй като закона за комасация не влиза в десйтвие вече много години то всички правителства и партии имат неофциални спорозумения да си траят и чрез икономически принуди в следствие на тях да се комасира земята. Щото май само това остана на българина една гола земя. След това ЗУТ ще бъде променен и ще се даде право на собствениците на големи парцели да си строят и правят каквото искат. А тия дето нямат вече земя ще бъдат наблъскани в селцата и градовете да си дишат пръдните.
А за ГМО то няма какво да се чудим що се напъва толкова щото има няколко земеделски института в България които получават пари от американците.

vitan:
Много си прав, но трябва ли да стоим и да чакаме да съсипят земеделието?

Едно време, когато хората смъкваха радиаторите един французин е казал: Ние не смъкваме радиатори, ние смъкваме правителството.

Тук мисля е разликата между нас и европейците. Кой и кога ще ни оправи.... От нас се иска да чакаме.

johnny_fx:
Българинът е много добър в чакането, направо специалист. Това 500 години, 45 години, 20 години...
Важното е някой друг да свърши работата.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия