Колега "CPU" съгласен съм с твоите доводи ( алтернатора няма да изгори , за релето е под въпрос , но за лагерите е сигорно), но аз исках да кажа че не е едно и също да черпим 50А от алтернатор ( в моя случаи той е 120А) при 1000 об. където двигателя е много далеч от своя максимален въртящ момент и да искаме същото от него при 2000 об. където е максималния въртящ момент в моя случаи малко над 300 нм. А дюзите могат да бъдат отворени и на ниски обороти , но колко ефективно е това. Относно времената бъркаш наистина са доста малки особено ако ги сравниш с бензинов двигател.
Колега "пламгаз" това което съм разбрал от прочетеното , изгледаното и от разговорите проведени с много хора занимаващи се с клетки. Съм стигнал до извода че една клетка при 10А прави около 1.2л/м от където следва ,че е много по ефективно да имаш 3 клетки на по 10А от колкото една на 30 , ако греша моля да ме поправите. И нещо в което ти грешиш и се надявам да не се обидиш е че този двигател няма ламба сонда и единствения контрол на впръсканото гориво зависи от температурата на охладителната течност и количеството въздух постъпил в двигателя. Въз основа на тези параметри и заложените таблици е софта на компютъра се определя колко гориво да се в пръсне в двигателя, разбира се има и други фактори , но не е сега момента да ги обсъждаме.