Алтернативни енергоизточници > Testatika, електростатични генератори

Testatika - принцип на работа и основни схеми

<< < (4/62) > >>

krisdiv:
това е аматьорски видео клип със Luzi Cathomen - главен инженер в метернита
http://tranz.it/load.php?id=OrkbOgnMM3KJGrkU224125
http://tranz.it/load.php?id=MJXUKkUC4lw1PYuu224128
а това отдолу е текста

gotiniq7:
Намерих лесен урок по елетростатична индукция: http://www.youtube.com/watch?v=pJ36EtABLAk

Orenda:

--- Цитат на: gotiniq7 в Юни 08, 2009, 10:47:20 pm ---... Намерих лесен урок по елетростатична индукция http://www.youtube.com/watch?v=pJ36EtABLAk има връзка с  тестатиката

--- Край на цитат ---

Сношти доста го помисллих и ми се избисти една идея, след като препрочетох няколко пъти
"Изгубените открития" и по точно главата за "Земната батерия"

стр.119

Стъбълфийлд разглеждал енергийната клетка като „кран", извличащ електричеството от земята. Намотките на клетката действали като сборен проводник. Напрежението го зареждало и захранвало всяко включено към него електрическо устройство. След редица проверки се оказало, че медният елемент на изкопаните от земята клетки „не е видимо износен... и не се налага подновяването му"

Започвам да мисля по по-различен начин

Ако въртящичт се диск трупа високо стат. ел. то заземената батерия ще произведе ампеража

Надявам се да не звуча глупаво, но ...

coke2k:
Здравейте , мислил ли е някой защо всички метални пластини по оригиналната тестатика са перфорирани с правоъгълни отвори, а не с кръгли примерно ,че по лесно се правят и  не е ли по добре да се ползват в место плексигласови дискове фибранови или каквито и да са студопорени ткива ,че се наелектизират много по лесно от плексигласа. Извличането на зарядите от въртящите се дискове става безконтактно през перфорирани метални  пластини. Аз лично смятам ,че отворите са правоъгълни заради това ,че ъглите са концентратори на напрежение

kakavida:
здравейте,
исках да споделя няколко мисли с вас. прочетох доста материали за тесла, гледах и биографичен филм. естествено най-силно впечатление ми направи книгата "изгубените открития". прочетох и някои популярни книги за модерна физика: "кратка история на времето" и "елегантната вселена". а всичко почна с ТПУ-то на Стивън Марк. Още той говори за малък удар при включването и изключването на ел.вериги и как тази идея не му давала мира над десет години. След това василатос пише как тесла зарязва всичко и започва да експериментира само с импулси високоволтови разряди и да излседва феномените които се предивзикват. след това двигателя на грей в който отново имаме разряд във въздушна междина и експлоатиране на ефектите които се предизвикват. ефектът наречен от някои е радиант енергия. свойствата и са описани и как зависят от честотата на импулса и неговата продължителност. за мен това е енергия от околната среда и импулсите са средството с което тя се извлича. лично аз си представям как на кванотово ниво където процесите на отдаване и поглъщане на енергия са много бурни но погледнати в мащаб се унищожават едни други. представям си импулса като срество което прекъсва тези процеси с цел излъчената енергия да не се погълне моментално обратно и да се впрегне за свършване на полезна работа. ние можем да извлечен енергия от океанските вълни, но за един наблюдател от космоса океанът е гладък и статичен и енергията на вълните му не може да се използва. не знам доколко моята представа за същността на радиант енергията е правилна, но е факт че тя съществува. четейки по нататък василатос видях как тесла наблюдава ефектите от излъчената радиант енергия по предметите в лабораторията си. как постепено стига до форми които я улавят все по-добре. когато прочетох за клетките които използва се сетих за надупчените цилиндри на двигателя на грей и разбрах че се говори за едно и също нещо. имаме разряд високоволтов. в резултат се излъчва радиант енергия. тя се улавя от обекти съставени от надупчени стени или направо с телена структура. как след това уловената енергия може да се използва. аз си представям двата цилиндъра надупчени около мястото на разряд в двигателя на грей. всеки от тях поглъща радиант енергия и натрупва потенциал. разликата в разстоянията води да разлика в потенциалите. изводите са точно по един от двата цилиндъра и тази разлика в потенциалите се използва за да задвижи мотора. докато търсих инфо из нета попаднах разбира се и на тестатика. не обърнах много внимание защото четях за ТПУ-то на марк. чак след като попрочетох за Wimshurst генератора се върнах отново на темата за тестатика. в общи линии идеята ми е следната. Wimshurst генератор се използва за натрупване на високоволтов заряд. След това се този заряд се използва за създаването на кратък импулс. импулса стимулира излъчването на радиант енергия. друга част от тестатика улавя тази енергия (тестатика има части направени от надупчен материал, който според тесла улавя най-добре). подобно на принципа в двигателя на грей се използва разлика в потенциалите в частите уловили радиант енергията за да се използва за полезна работа. част от тази работа е да се поддържа въртенето на колелата на Wimshurst генератора. останалата енергия е за потребление.

две думи за линден експеримента. според мен бауман е демонстрирал само част от ефекта - по точно тази част която улавя радиант енергията. клупът от кабел и магнита аз виждам като антена. самият факт че се намират на територията на селището обуславя наличието на радиант енергия получена от действащите устройства там. чрез тази антена той улавя и демонстрира. успява едновременно да покаже нещо реално и да е сигурен че то не може да се репликира в лаборатория без наличието на енергията която се улавя.

мислех си и за това къде радиант енергията се среща в природата. смятам че за нея се говори в първата глава на василатос в "изгубените открития". од енергията. мащабите са миниатюрни в сравнение с това което тесла предизвиква с импулсите. но ефектите са подобни. в зависимост от честота и продължителността (тесла) и цветът/дължината на вълната носител (райхенбах) се наблюдават подобни субективни усещания за затопляне или студ. тесла ги е изпитал сам под въздействие на мощните потоци които генерира. при од енергията ефектите се усещат само от свръхчувстителните хора които райхенбах изследва. общото е визуалните ефекти - при тесла видими искри и корони. при райхенбах ефирни пламъци които се наблюдават при пълна тъмнина.

тесла използва магнити за да прекъсва по бързо разряда. не знам дали тези магнити в тестатика са за тази цел или за канализиране на радиант енергията. райхенбах също пише за влиянието на магнитите върху од енергията.

това е от мен. имам желание да конструирам Wimshurst генератор и да почна да експериментирам с улавяне на радиант енергия и наблюдаване на ефектите от нея. пищете ми какво мислите.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия