Алтернативни енергоизточници > Testatika, електростатични генератори

Testatika - принцип на работа и основни схеми

<< < (34/62) > >>

g1905:
А пък аз, след като току що  прочетох раздела "Продавам/купувам......" мисля, че се досещам, какво ще излезе от последните страници на тая тема.

erolchy:
Малко не ти разбрах намека, но пък това е моето стъкло . Най-големият голямото стъкло което успях да изрежа е това с диаметър 450мм с отвор в центъра 7мм. Двата диска както и ремъчната шайба са от гетинакс които съм залепил към стъклото и допълнително съм стегна с гайки щпилката която минава през стъклото. Дискът ми има биене около 2 мм но като го завъртя на стенда ще го изстържа с камък от шмиргел.

hyparh:

--- Цитат на: erolchy в Август 26, 2013, 11:16:33 am ---Вие не ме разбрахте имам предвид вместо листове ножовки да сложа телени четки, и отново няма да се допира до диска, а иначе от другата страна си остава четка от пвц.

--- Край на цитат ---

Ако имаш предвид телена четка като такава за четкане на нещо, то няма да стане, понеже дръжките им са пластмасови или дървени и няма как да обединиш всички телчета да отвеждат заряда към проводник. Ако все пак имаш метална трябва да стане безпроблемно. Иначе ако ти се занимава можеш да си измайсториш  от многожилен проводник като подреждаш телчетата на снопчета и накрая ги защипеш с нещо метално. Има варианти.
Стъкления диск изглежда доста добре, мога да ти пожелая само успех, дано се получи нещо :)

valex:
Имам въпрос към всички: Някой успя ли да наелектризира стъкло? Независимо с какво. Аз не успявам с каквото и да пробвам.
Като няма наелекризиране както и да се върти нищо няма да стане!

g1905:
И аз не успявам.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия