Алтернативни енергоизточници > Testatika, електростатични генератори
Testatika - принцип на работа и основни схеми
spirit1:
Диска е добре, но съвета ми е да ползваш листове ножовка или ламарина със зъби. Лента от гума върху метална лента (печатна платка) - това е за наелектризирането и първите ти тестове.
erolchy:
Забелязвам, че тук има хора, които са на път да се откажат още преди да са почнали само защото са прочели нещо в раздела купувам/продавам. Искам да напомня, че темата е започнала без присъствието на този наш колега! Тестатика със или без него я има и дори с негова помощ или без, аз ще опитам, ще направя опита, ще снема резултати и ще се опитвам да подобрявам. В крайна сметка ако само стоим и си говорим, няма да разберем дали или не е възможно да заработи. Мое лично мнение е, че е възможно, дори и да не успея, то причината ще е, че просто аз не знам как. Моята молба е да опитаме и кой с каквото може да помага, в крайна сметка и да не успеем, все по нещо човек научава....
Успех на всички нас които ще опитаме (дано да не съм единствен) и не се отказвайте ! :)
g1905:
Центроването на диск без централен отвор с главини, не е по силите ми. Ще се пробива диска.
erolchy:
Добре ако диска ти е точен размер примерно 500мм, а главината е 100мм си направи една летвичка с размери между края на диска и края на главината, което в моя пример е 200мм летвичка, после слагаш лепило на главината и я поставяш върху стъклото, след това обикаляш с тази летвичка по цялата окръжност и става като на картинката долу.
erolchy:
Здравейте. Днес попаднах на този линк и мисля че може да е полезен за всички които се занимават с проекта.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия