Алтернативни енергоизточници > Testatika, електростатични генератори

Testatika - принцип на работа и основни схеми

<< < (39/62) > >>

erolchy:
Може ли малко подробности за ''вилка на Авраменков '' че това за пръв път го чувам. Как работи и какво прави, ако може и схема, а ако имате линк ще е също от полза.
Благодаря!

x_name41:

--- Цитат на: erolchy в Август 29, 2013, 11:18:07 pm ---Може ли малко подробности за ''вилка на Авраменков '' че това за прът го чувам. Как работи и какво прави, ако може и схема, а ако имате линк ще е също от полза.
Благодаря!

--- Край на цитат ---
според мен досега единственният човек, който е повторил едно към едно вилката на Авраменко е сърбина Милутин Милетич. Повече информация може да намерите тук

giunal:
Здравейте, ето малко снимки на детайлите които съм подготвил за сглобяването. Днес остава да закупя лагерите, лагерните стойки и оста.

erolchy:
Благодаря за информацията x_name41 .
А ти giunal си по напреднал и от мен с машината, поздравления до тук. Аз се надявам тази събота и неделя да го завърша моето творение, но ще видим нищо не се знае.
Успех!

valex:
Според мен идеята на тестатиката е, че при въртенето на диска/дисковете нямаме обратна реакция както е примерно при електромагнитните генератори. Тук нямаме реакция на Ленц имаме само електростатично привличане, което при тези площи е минимално или пренебрежимо малко. Остава задвижващия двигател да преодолява само силата на триене и въздушно съпротивление евентуално. Тоест може да се ползват маломощни движители.
По каква схема ще се произвежда статичното електричество няма значение, стига да е колкото се може по-вече. По скоро проблема е в начина за преобразуване на статичното електричество в нисковолтово и използваемо. Използването на трансформаторно преобразувани (автомобилна бобина примерно) предполага да имаме променливо преминаване на ток през първичната намотка. Тоест директно от генератора високото напрежение (от искровия приемник) към първичната намотка. Друг вариант е от приемния разрядник да се натрупва заряда върху високоволтови кондензатори, а след натрупването през друг разрядник да се разрежда върху първичната намотка.
На изхода на вторичната намотка трябва да има изправител грец с бързи диоди и съответно електролитен кондензатор на подходящо напрежение и НЕЕЛЕКТРОЛИТЕН кондензатор паралелно на него. Големината им зависи от мощността, която може да се черпи от системата и честотата на импулсите от трансформатора. Това, че колко по-голям кондензатор се слага се увеличава изходната мощност е невярно. Кондензаторите изглаждат импулсите в напрежението, а не добавят мощност.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия