Алтернативни енергоизточници > Testatika, електростатични генератори
Testatika - принцип на работа и основни схеми
erolchy:
Да това за кондензаторите мисля че е ясно, но идеята е друга, че колкото е по-голям толкова по голям ток ще имаме, естествено и повече време за зареждане ще е необходимо, което значи, че ако натрупването на статично електричество е по-голямо при по-големи обороти, то ще трябва да увеличим оборотите и отново ще получим подходящо време на зареждане и разреждане. Не знам дали успях да го обясня ясно, надявам се да не объркам някой.
PyroVeso:
Лошото е, че за да се създаде определено количество статично електричество трябва да се свърши съответното количество механична работа. Т.е. статичното електричество не може да се получи в неограничени количества, които са независими от свършената работа... Друг е въпросът, примерно, че това статично електричество може да привлече определени йони от въздуха и това да доведе до получаването на нови "свръх-" количества ток, както е при патента на Яблочков - но и там "печалбата" е най-много 2 пъти на вложеното.
Отново се нуждаем от нов, неизвестен нам принцип, откъдето да дойде неограничената енергия...
valex:
Статично електричество има в изобилие в атмосферата. Само трябва по-висока мачта за да се улови. Това е по идея на Тесла.
spirit1:
Поздравления за онзи, който предложи да се ползва траф от микровълнова 850-1000 вата. Практично, умно, и най-вече евтино решение. Високото напрежение ви е първичната (тънкия проводник), а дебелия е за 220 волта, изхода за товара в десния клон и в левия ще е за мотора. Първо измерете пък после ще разделите левия клон с два диода и 300 волта към мотора, а останалите от втория диод ще свържем къде?................Вдясно разбира се преди товара. Поздравления за новите снимки, но листовете ножовки са малко - остави 3-5см свободни за четката (лист гума) и останалото го запълни с листове - 20-30, колкото повече толкова ................повече.
Онези дето искат да теглят енергия от спина на електрона да спрат за малко и да не усложняват тази толкова проста и елементарна задача.
Знаете, че Тесла казва да се гледа на електричеството като на въздух, вода ....флуиди.
Тогава това, което е диска може да се сравни с обикновен компресор или помпа. Компресора взима въздух , вкарва го в цилиндъра и от там по тръбопровод в бутилка за съхранение. Когато ми потрябва пускам крана и въздуха тръгва.
Аналогично диска взима електрони и ги вкарва през пластините в проводника и кондензаторите. Ако имам ключ го затварям и токът потича към лампа, реотан, двигател...
В подробната учи-схема имате всички елементи и обхваща много подробности като сваляне, преобразуване, регулиране, делене на мощност и т.н.
Знам колко са силни съмненията ви и борбата винаги е трудна - особено тази вътре в нас. Следвайте прости решения, мислете практично и резултата ще се появи. После ще има борба за налагане на продукта ви, но нека оставим за сега бъдещето.
Ако нямате кондензатори то можете директно да вържете колекторите на първичната намотка. Пак ще работи - уверявам ви.
И малко оптимизъм - при диск с диаметър 1м е измерван разряд при 1МV.
giunal:
Да напредвам erolе, но полека. Смятам за понижаващ траф да използвам 3kW траф от професионална руска микровълнова фурна. По-нататък ще кача снимки и на трафа. Spirit1 ще послушам съвета ти и ще сложа повече листи от ножовка.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия