Алтернативни енергоизточници > Testatika, електростатични генератори

Testatika - принцип на работа и основни схеми

<< < (41/62) > >>

Иван Димов:

За понижаване на напрежението и усилване на тока предполагам тази схема може да е полезна.

g1905:
Към spirit1. Трудно се разбират постовете Ви, относно съкращенията на мерните единици. Има си приет начин за това. Например волт-V, ват-W, ампер-А. Какво, означава Вашето именуване  вт е неразбираемо за мен, а сигурно и за други? Ще е много добре, ако си редактирате постовете, за да станат максимално разбираеми. Благодаря

giunal:
Ето как изглеждат и новите страни. На страна се събраха 15 бр.  листи от ножовка. Само че, докато  лепилото изсъхне, желязото започна да хваща ръжда.Вижда се на снимката.

giunal:
Здравейте, днес започнах да сглобявам машината но, се появи проблем. При изработването на диска от стъкло майстора стъклар го е пробил под ъгъл и сега като го сложа на оста се получава много сериозно мятане по хоризонтала. Прикачвам снимка. Не знам дали е видно, опитах да го престържа със камък за кръгли отвори но, стъклото започна да се пука, затова и спрях. Та въпроса ми е! Има ли начин да се изпили отвора така че, стъклото да не се напуква? Трябва да се отнемат около 1-2мм от едната страна на отвора.

Maistora52:
Аз съм правил подобно пилене, каквото ти трябва, на вътрешен отвор, но на метал. Със стъклото просто трябва много по-внимателно.
Взимаш ел-дрелката. Взимаш бургия или нещо подобно с диаметър два-три мм по-малък от отвора. Навиваш стегнато върху цялата дължина на бургията подходяща според нуждите не много едра шкурка за метал (с номера около 80-120) поне два пъти, така че началото и края да съвпадат. Така намотаната бургия (заедно с шкурката) я вкарваш в дрелката и затягаш.
Вкарваш в отвора на стъклото и тогава леко започваш да въртиш.
Въртиш на бавни обороти в съответната посока, така, че шкурката да не се размотава. Естествено държиш съответно необходимия наклон за изправяне на отвора. Можеш да топиш шкурката в някакво гъсто масло - така стъклото няма да се цепи.
Проблем ще ти е, че вече е станало цепване. Може да се доцепне. За всеки случай можеш да залепиш прозрачно широко тиксо върху отвора и от двете страни, като отвора го пробиеш със самата дрелка и намотаната бургия.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия