Алтернативни енергоизточници > Testatika, електростатични генератори
Testatika - принцип на работа и основни схеми
giunal:
Здравейте, ето и машината за тестване в сглобен вид. Това беше по-лесната част от занятието. От утре започвам балансирането, регулирането, настройката и окабеляване на Test mashinata. После следват, същинските изследвания и корекции по механиката и електрическата част, ако е необходимо............ И така нататък.
Това е за сега от мен.
Лек ден.
rokssi2:
Потърси за в бъдеще мотор от вътрешно тяло на климатик. Плавно регулиране от 0 до към 300 об. Захранване 30V DC 30W
erolchy:
Много добре си го направил, само да те питам - гума или четка по-късно ли ще сложиш или си забравил?
giunal:
Сложил съм я! Гума е!
prp:
--- Цитат на: giunal в Септември 09, 2013, 12:03:42 pm ---Здравейте, ето и машината за тестване в сглобен вид. Това беше по-лесната част от занятието. От утре започвам балансирането, регулирането, настройката и окабеляване на Test mashinata. После следват, същинските изследвания и корекции по механиката и електрическата част, ако е необходимо............ И така нататък.
Това е за сега от мен.
Лек ден.
--- Край на цитат ---
Здравей, благодаря че споделяш напредъка си. Един въпрос имам от известно време може и да е глупав, не се сдържах да попитам. Защо ножовките - колекторите са така разположени в смисъл перпендикулярно на равнината на диска? Съпротивлението на въздуха няма ли да увеличи загубите? За да се събере статично електричество не трябва ли съпротивлението на въздуха да е минимално?
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия